Pienoiset kädet,
suu ihan suppu.
Syntynyt on uusi ruusunnuppu.
Se ihmeeltä suurelta
silmissä näyttää,
sydämen kokonaan
onnesta täyttää.
suu ihan suppu.
Syntynyt on uusi ruusunnuppu.
Se ihmeeltä suurelta
silmissä näyttää,
sydämen kokonaan
onnesta täyttää.
Onnea koko perheelle Prinsessan syntymän johdosta! :)
~~~~
Vastasyntyneen pienen Prinsessan perhe saa tänään herkutella suklaakakulla.
Prinsessan suklaakakku
Tumma kakkupohja:
6 kananmunaa
3 dl sokeria
10 ½ rkl kiehuvaa vettä
5 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vaahdon tiedät olevan hyvä silloin kun vaahdosta jää pinnalle kuvio vispilää nostaessa. Lisää muna-sokerivaahtoon kiehuvan kuuma vesi (veden voi kiehuttaa nopeasti mikrossa). Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän lävitse. Sekoita varovasti vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina hyvin voideltuun & korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka läpimitta on 24cm. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, noin 45 min. Paistoaika on vaihteleva, riippuen uunin tehosta. Anna pohja vetäytyä vuoassa noin 10-15 min, uunista oton jälkeen. Kumoa pohja leivinpaperin päälle vasta tämän jälkeen. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa 3-4 osaan.
Suklaatäyte:
2 prk (5dl) Valion suklaakermaa
vajaa ½ dl sokeria
150 g Fazer Marianne crunch
200 g Fazerin sininen maitosuklaa, rouhittuna
Vaahdota kerma. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon suklaat ja sekoita. (Halutessa täytteeseen voi lisätä esim rahkaa/maustamatonta tuorejuustoa..Tarkista tällöin sokerin riittävyys)
Kakun kostutus:
Sokerivesi, limsa, mehu..
Kuorrutus:
noin 7 dl Valion suklaakerma
sokeria maun mukaan
Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Mausta sokerilla. Sivele kakun päällysosaan paletin/lastan avulla sileä ohuehko kerros kermaa. Tämän jälkeen sivele kakun reunoille kermasta "tarttumapinta" paletin avulla. Aseta kertakäyttöiseen pursotinpussiin tähtitylla (koko nro.8-10). Täytä pussi kermavaahdolla ja pursota ensin pitkät sivut. Sen jälkeen tee kakun päälle reunapursotukset. Koristele kakku. Ruusun valmistusohjeen löydät täältä: http://merjanleivonta.blogspot.fi/p/kakkukoristeruusut.html . Vauvakoristeita voi tilata: www.marsipaanipuoti.fi .
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja