sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kuviollinen kääretorttu

Löysin kauan sitten tämän reseptin netistä ulkomaalaisesta blogista. Nyt vihdoin oli aikaa testata sitä. Viime leipomuksista onkin hurjan kauan aikaa. Blogin päivitykset ovatkin viime aikoina olleet koristeiden kuvia. Ei siis epäilystä missä kesäaika on hurahtanut. 

Kääretortun pursotuskuvion tulostin A4 kokoiselle paperille. Myös pellin pohjan koko oli saman kokoinen. Netistä löytää erilaisia taustakuvia joita voi käyttää tässä apuna. Tai kuviot voi pursottaa myös vapaalla kädellä. Ensi kerralla vaalean pohjareseptin vaihdan omaan, tästä tuli höttöinen ja kääretorttu repesi pahasti. Resepti on suoraan täältä. Täytteen reseptiä en tähän laita. Tällä kertaa tein tavallinen puolukkarahkan täytteeksi (kermavaahto, rahkaa, puolukoita, sokeria). 

Kuviollinen kääretorttu

Kuviomassa:

1 kananmunan valkuainen
20 g makeuttamatonta kaakaojauhetta
20 g vehnäjauhoja
30 g sokeria
30 g pehmeää rasvaa

Sekoita kaikki aineet keskenään. Laita massa pursotuspussiin ja tee kärkeen pieni reikä. Kaakaojauheen voit korvata vehnäjauhoilla. Silloin voit värjätä massan elintarvikevärillä. Tämä määrä olisi riittänyt kahteen pohjaan.

Kääretorttumassa:

4 kananmunaa
120 g vehnäjauhoja
120 g sokeria
1 hyppysellinen suolaa

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää jauhot ja suola siivilän läpi, sekoita nostelleen taikinaa varovasti. 

1. Aseta tulostetun kuviopaperin päälle saman kokoinen leivinpaperin pala. Pursota kuviot koristemassalla. Nosta paperi tarjottimen päälle ja vie pakastimeen hetkeksi. 
2. Kun kääretorttumassa on valmis, hae koristepursotus pakkasesta 
ja nosta leivinpaperilla vuoratun pellin päälle.
3. Kaada kääretorttumassa kuvion päälle.
4. Levitä tasaiseksi. Paista 175 asteisessa uunissa, noin 10 minuuttia.
5. Kumoa kääretorttu sokeroidulle leivinpaperille.
6. Irroita leivinpaperi kuvion päältä varovasti. Jäähdytä, käännä pohjalevy ympäri niin että kuviopuoli on alaspäin ja täytä haluamallasi täytteellä. Kääri rullalle. 

Tällä ohjeella tulisi myös ihania leivoksia. Kaksi pohjaa joista toiseen tekisi koristelut. 
Väliin jotain ihanaa hyydyketäytettä. 

12 kommenttia:

  1. Onpas kauniin ja herkullisen näköinen. Tätä pitää kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Marjukka1/9/13 20:04

    Aivan mahtava idea!! Tätä on ehdottomasti kokeiltava joskus. On sulla mieletön kädentaito - tuollaisia kuvioita vapaalla kädellä...!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Hauska kuulla, ilmoittele miten onnistui. Itselläni tosiaan tuolla vaalealla pohjaohjeella kääriessä pohja repeytyi. Ensi kerralla vaihdan sen omaan pohjaohjeeseen. Kuvioita en pursotellut vapaalla kädellä :) Vaikka sen olisi voinut niinkin tehdä. Netistä googlen kuvahaulla englanniksi etsien taustakuvia, löytyy vastaavia.

      Poista
  3. Siis, tämähän on ihan mahtava idea ja toteutus huippu!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä kyllä tulee kivan näköisiä. Mietin että varmaan pakastimeen voisi pursotella valmiiksi kerralla useammankin koristelevyn ja sitten käyttää kun tarvis.. Tosin ne varmaan kannattaa käyttää aika lyhkäsen ajan aikana sieltä. Tuosta koristemassamäärästä nimittäin olisi tehnyt useammankin .

      Poista
  4. Ompa houkutteleva ja kaunis kääris. Aion myös kokeilla joskus. Ehkä jouluna, kun tuosta puolukkaisesta tuli niin joulu olo. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla :) Minullakin tuli ihan jouluinen olo kun näitä kuvia latasin koneelle. Oikeastaan rupes vähän "ahistamaan" kuvien jouluisuus :D No siihenkään ei ole kovin montaa kuukautta enää!

      Poista
  5. Aivan ihanan näköinen, kiva idea. =)

    VastaaPoista
  6. Oikea joulu"torttu" kaunis ja ihastuttava.

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja