keskiviikko 30. lokakuuta 2013

Helppo tuubihuivi


"Kaikki jotka osaavat neuloa oikeita silmukoita, voivat neuloa tätä patenttineuletta". 
Kuulostaa helpolta ja niin se onkin :) Ja jos ei osaa neuloa oikeita silmukoita niin siihenkin löytyy netistä ohjeita ;) Tästä neuloksesta tuli kyllä yksi suosikeistani, niin nopeaa ja helppoa se oli tehdä. 
Neuloin tällä patenttineulosmallilla tuubihuiveja.

Patenttineulos oikein neuloen

Luo löyhästi parillinen silmukkaluku, esim 16 tai 22 silmukkaa. 
Neulo kaikki kierrokset seuraavanlaisesti: 1 silmukka oikein. Neulo seuraavan silmukan alapuolella olevaan silmukkaan 1 oikea silmukka ja päästä ylimpänä oleva silmukka puikolta pois.
 Toista tätä koko kierroksen ajan.

Neuloessa tuubihuivia neulo niin pitkästi että huivin saa kiedottua kaulan ympäri kahdesti. Itselläni huivin ympärysmitaksi tuli noin 1,5 m. Lopuksi huivin päät virkataan toisiinsa kiinni. 

Sinapin väriseen huiviin käytin Novitan Jenika lankaa. Silmukkamäärä 22 ja puikkojen koko 8. Tähän huiviin kului 2 ½ kerää lankaa. 

Valkoiseen huiviin käytin Cool Flamme merkkistä lankaa, joka on tarkoituksella epätasaisen paksuista. Silmukkamääränä 16 ja puikkojen koko 8. Tähän huiviin kului 2 kerää lankaa.

Täältä löytyy video patenttineulokseen: http://www.garnstudio.com/lang/fi/video.php?id=1862 kommenttia:

 1. Todella ihana huivi, kiitos ohjeesta! Oon juuri tuollaista sinapinkeltaista huivia suunnitellut ystävälle lahjaksi. Jos teen samasta langasta, niin suositteletko tiukan käsialan omaavalle mieluummin isompia puikkoja, vai silmukoiden lisäämistä? Olen aloittelija vasta neulomisessa, kaikista töistä on tullut liian pieniä! :(
  -Emilia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sinulla on koon 8 puikot niin kokeile muutama kierros miltä työ näyttää :) Tätä on niin nopea ja helppo kutoa. Minusta tuntuu että omalla käsialallani kudottuna (ei kovin tiukka kutomisjälki) tässä huivissa olisi ehkä saanut olla muutama silmukka vähempi. Joten saattaa olla että hyvinkin voit kutoa ihan suoraan kuten ohjeessa sanotaan.

   Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja