tiistai 7. huhtikuuta 2015

Persikka-rahkapiiras

 
Ihanan raikas rahkapiiras <3 Resepti on helppo ja nopea. Aineet vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Parhaimmillaan rahkapiiraat ovat jääkaappikylmänä. Tässä minun taikinassa näkyy hiukan pilkkua. Laitoin nimittäin taikinaan kaurahiutaleita, joiden seassa oli hiukan kuivattua vadelmaa ;)
 
Persikka-rahkapiiras
 
Pohja:
 
100 g pehmeä rasvaa
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 muna
½-1 dl kaurahiutaleita
 
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voitele ja korppujauhota 24 cm vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Täyte:
 
400 g maustamatonta rahkaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoja
 
1 tölkillinen persikanpuolikkaita viipaloituina
 
Asettele persikkaviipaleet/kuutiot taikinan päälle. Kaada täyte päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 35-45 min. Tarkkaile paistoaikaa.
 



2 kommenttia:

  1. Persikka tekee tuosta piiraasta varmasti vastustamattoman!
    Ihana!
    Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta sinne Pohjolaan!

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja