Ihanan raikas rahkapiiras <3 Resepti on helppo ja nopea. Aineet vain sekoitetaan keskenään ja paistetaan. Parhaimmillaan rahkapiiraat ovat jääkaappikylmänä. Tässä minun taikinassa näkyy hiukan pilkkua. Laitoin nimittäin taikinaan kaurahiutaleita, joiden seassa oli hiukan kuivattua vadelmaa ;)
Persikka-rahkapiiras
Pohja:
100 g pehmeä rasvaa
½ dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 muna
½-1 dl kaurahiutaleita
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Voitele ja korppujauhota 24 cm vuoka ja painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
Täyte:
400 g maustamatonta rahkaa
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 sitruunan mehu
2 rkl perunajauhoja
1 tölkillinen persikanpuolikkaita viipaloituina
Asettele persikkaviipaleet/kuutiot taikinan päälle. Kaada täyte päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 35-45 min. Tarkkaile paistoaikaa.
Persikka tekee tuosta piiraasta varmasti vastustamattoman!
VastaaPoistaIhana!
Lähetän tuulen mukana ripauksen mimosan tuoksua täältä Mantelilaaksosta sinne Pohjolaan!
Hyvää oli :) Terveisiä sinne myös!
Poista