keskiviikko 22. marraskuuta 2006

Dajm-piparit


Löysin herkullisen Dajm-pipari ohjeen ja sitä täytyi heti kokeilla. Ja kylläpä kannattikin, sillä ovat kyllä tosi hyviä. Kuvaan laitoin vielä kivan lahjaidean. Nimittäin tänä jouluna myynnissä olevan Minna Immosen Arabialle suunnitteleman piparipurkin. Sarjaan kuuluu muistaakseni kolme erilaista purkkia..

Dajm-piparit

200 g Rasvaa
2 dl Sokeria
2 rkl Siirappia
1 Kananmuna
1 tl Vanilliinisokeria
2 tl Leivinjauhetta
1½ dl Kaurahiutaleita
4 dl Vehnäjauhoja
2-3 Dajmia  murskattuna

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää siirappi ja muna. Lisää jauhot ja murske. Pyörittele palloiksi pellille. Taikina tosin oli sen verran sormiin tarttuvaa, että minä laitoin taikinan pussiin ja pursotin palloja. Lopuksi taputin pallot littaniksi jauhotetulla kädellä. Pikkuleivät leviävät uunissa eli jätä reilusti väliä. Paistetaan 180 asteessa noin 10-12 minuuttia.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
SANSKU KIRJOITTI 24.11.2006 - 11:32
On varmaan tosi hyviä:) Täytyykin kokeilla. Ja nuo purkit on myös ihania! Toiskohan joulupukki mullekin sellaisen..;)
MERJA KIRJOITTI 24.11.2006 - 12:00
Jooo hyviä on! Ehkä kannattaa laittaa 3 niitä Dajm "patukoita" että musketta on tarpeeksi. Mä laitoin 2 ja enemmän sitä olis saanu olla. :)
SARI KIRJOITTI 24.11.2006 - 19:28
Mmmmh... Ihan huippuhyviä!!! Juuri 3 pellillistä paistoin 4-vuotiaan kuopuksen synttärijuhliin ja täytyy ihan varmasti tehdä lisää. Ovat lisäksi helppoja tehdä kun jäähdyttää taikinaa jääkaapissa hetken.
ESSI KIRJOITTI 15.12.2006 - 09:16
Nämä olivat kertakaikkiaan suussa sulavia!!! Suosittelen todella lämpimästi :) Kiitos ihanasta ohjeesta ja muutenkin valloittavista sivuistasi, eilen tänne "vahingossa" eksyin ja onneksi eksyin :) Ihanaista joulun odotusta kaikille!
MERJA KIRJOITTI 15.12.2006 - 10:57
Kiitos! Kiva kuulla kommentteja :0) Ja ihanaa joulun odotusta sinullekin sinne!
KATJUSKA KIRJOITTI 15.12.2006 - 13:59
Minäkin haluan kiittää ohjeesta! En yleensä ole innokas pikkuleipien leipoja, mutta näitä oli ihan pakko testata. Olivat helppoja tehdä ja todellakin sulavat suussa. Ensimmäinen satsi syötiin hetkessä ja nyt olen leiponut kaksi annosta jouluksi. Saas nähdä, säilyvätkö jouluun asti...Itse muuten huomasin, että daimit kannattaa murskata aika suuriksi paloiksi, niin valmiissa pikkuleivissä on kunnon sattumia.

Mukavaa joulun odotusta!
MERJA KIRJOITTI 15.12.2006 - 20:14
Joo todellakin, mullaki tuli mieleen että isommat Dajm palaset olis parempia. Itsekkin murskasin ne aika pieniksi ensimmäisellä kerralla. Mä itse en hirveesti pidä pikkuleipien teosta (vaikka kuinka olenkin kondiittori ;0) ja siks tykkään just tällasista nopeista ohjeista! Laitahan takavarikkoon joulupiparit ;0) Ja ihanaa jouluaikaa sullekin!
ANNE KIRJOITTI 17.12.2006 - 06:05
Kiitos todella hyvästä ohjeesta. Tein kaksinkertaisen annoksen viime viikonloppuna ja nyt pitää tehdä jo toiseen kertaan tänään. Oikein hyvää ja maistuvaista Joulua!
INA KIRJOITTI 22.03.2007 - 20:50
Kokeilin näitä rusinoiden kanssa, siis daimin sijaan. Hyviä tuli, mutta laitoin vahingossa puolet liian vähän jauhoja...tuli enemmän kauralastun tyyppisiä mutta hyviä...toivottavasti työporukkakin tykkää.
SARTSA KIRJOITTI 21.08.2007 - 13:11
Hyviä pipareita. Etsin uusia ohjeita ja törmäsin näihin. Laitoin Dajmin tilalle wiener crushia.
MIRA KIRJOITTI 14.10.2009 - 14:34
DAIM. I-KIRJAIN.
Anteeksi.
OUTI KIRJOITTI 26.09.2010 - 21:23
Hyvää tuli. Itse käytin pötköjen sijaan valmista dajm-raetta, toimii hyvin! Soivan kokoisia murusia valmiina.

Pallojen teko onnistuu kun laittaa sen taikina toviksi jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja