sunnuntai 26. marraskuuta 2006

Persikka-rahkapiirakka


Tässä yksi parhaimmista rahkapiirakka resepteistä!

Persikka-Rahkapiirakka

4 lasia Vehnäjauhoja
2 lasia Sokeria
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Soodaa
250 g Sulatettua rasvaa

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Ota seoksesta 1/3 toiseen astiaan. Lisää isompaan osaan:

1 prk Kermaviiliä
1 Muna
Persikka tai omenaviipaleita tms.

Laita tämä seos uunipellille, leivinpaperin päälle pohjaksi. Pohjan päälle voit laittaa persikka tai omenaviipaleita, ananasta tai mitä ikinä keksitkin. Valmista rahkaseos seuraavista aineista sekoittamalla ne keskenään:

2 prk Maitorahkaa
1 lasi Sokeria
2 Munaa
1 Sitruunan mehu
2 tl Vaniljasokeria

Levitä rahkaseos hedelmien päälle. Ja ripottele lopuksi pohjasta jäljelle jäänyt rakeinen seos pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30-40 min.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
REINE KIRJOITTI 28.11.2006 - 09:23
Kiitos piirakkaohjeesta, tulee kokeiluun taatusti. Toimii varmaan marjoillakin?
Ja uusi sivupohjasi on tosi ihana, kuvitus ja väritys ja kaikki. Laita ihmeessä niitä kirppislöytöjäsi esille *odottaa kieli pitkällä*
MERJA KIRJOITTI 28.11.2006 - 10:05
Joo kyllä varmasti toimii millä marjoilla ja hedelmillä vain! Täytyy katsoa milloin olis aikaa kuvata joitai löytöjä.. Mulla on myös vanhan aitan sisustamisurakka meneillään. Tai se on oikeastaan kesän hommia, mutta sitäkin vois vähän näytille laittaa. Toisesta puolesta tulee vanha pirtti ja toisesta nukkumapuoli.. Pirtin puolelle löysin vanhoja löytöjä jo jonkin verran viime kesänä.. Mutta niistä sitten myöhemmin lisää ehkä ;0)
SUKLAAHIIRI KIRJOITTI 28.11.2006 - 13:12
Tosi ihanat sivut sinulla ja ihania ohjeita! Tämäkin piiras vie jo katsottuna kielen mennessään. Tarttis vaan ennemminkin keskittyä tuohon alla olevaan runoon... eikä leipoa uusia herkkuja :)

Minäkin lisään linkin sivuiltani tänne, onhan se ok? Täytyy alkaa säännöllisesti käymään täällä kurkkaamassa, mitä herkkuja sinä leivoskelet! :)
SUKLAAHIIRI KIRJOITTI 28.11.2006 - 13:13
Tuikkasin sit äskeisessä sen kotivulinkin tuohon s-postiosoite kohtaan... :)
MERJA KIRJOITTI 28.11.2006 - 23:01
Tervetulloo vaan uudelleen ;0) Ilman muuta saa linkittää sivuni!
REINE KIRJOITTI 02.12.2006 - 14:30
No niin, piirakkaohje kokeiltu, rahkan ja persikan sijasta mustikkasoseella, siis ne muruset survottujen mustikoiden päälle. Perhe oli taivaassa, nelivuotias melkein itki kun ei saanut kolmatta palaa...kiitos!

Itsekin linkittäisin sivusi jos osaisin, olen tosi kädetön näissä blogijutuissa enkä tajua hölkäsenpöläystä vuodatuksen ohjeista :(
MERJA KIRJOITTI 02.12.2006 - 16:01
Kiva kuulla että ohje toimi ja sai itkemään kun ei tarpeeksi saanut :0) :0)

Linkitys tapahtuu siten, että menet hallintasivuilla "Laatikot" osioon. Ja sieltä että "luo vapaamuotoinen laatikko". Jos haluat laatikolle otsikon sen voi kirjottaa siihen sille varattuun paikkaan. Sitten kirjoitat siihen isoon valkoiseen alueeseen blogin nimen ja maalaat sen mustaksi. Sitten napsautat yläpuolella olevaa maapallokuvaa, jossa lukee kun viet hiiren sen päälle että "luo linkki". Ruutuun ilmestyy laatikko johon pitää sitten kirjoittaa sivun osoite eli esim http://meppu.vuodatus.net/ ja painat ok. Ja sen jälkeen "tallenna asetukset". Jos haluat myöhemmin sitten lisätä linkkejä samaan laatikkoon (laatikkoja voit tehdä miten paljon haluat), menet vain sinne laatikot osioon ja muokkaat laatikkoa. Helppoa, mutta en minäkään eka tajunnu ennenkuin kaveri kertoi ;0)
REINE KIRJOITTI 02.12.2006 - 17:30
Kiitos, Merja! Tuo olikin helppoa kun ohje oli selkeä!
JUSSI KIRJOITTI 13.04.2008 - 23:26
Sul on kivat sivut! Pitää kokeilla tuota persikkarahkapiirakkaa...
HENNULI KIRJOITTI 19.05.2009 - 16:15
Oli muutes oikeesti hyvää. Tein näin kevään ensimmäisen raparperisadon kunniaksi raparperista ja oli oikein hyvää, joskin olisin voinut laittaa enemmänkin raparperiä kun oli aikas makeaa.
SZOPPRACZ KIRJOITTI 24.07.2009 - 17:49
Juuri testattu ja maistettu! Etsin erilaista tämäntyylistä piirakkaa ja löysinhän semmoisen. Todella muheva ja herkullinen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja