torstai 29. marraskuuta 2007

Pullan leivontapäivä


Tänään meillä tuoksuu pulla koko talossa. Tein piparikierrepullia, saksittuja pitkoja ja rahkapullia.. Alla ohjeita kaikkiin näihin.. 
_________________________________


Piparikierrepullat


Kaulitse pulla ja pikkuleipätaikinasta yhtä suuret levyt. Voitele pullalevy kevyesti ja aseta pikkuleipätaikina päälle. Kierrä rullalle. Leikkaa viipaleita. Käännä "häntä" pullan alapuolella ja asettele paperisiin pullavuokiin. Pikkuleipätaikinan voit valmistaa itse tai ostaa pakastetaikinan, josta saat näppärästi tehtyä piparipullia. Itse käytin näihin pulliin valmis kauramurotaikinaa. Lisäksi laitoin levyjen väliin hipaisun omenahilloa.
________________________________________


Saksitut pitkot


Kaulitse pullasta levy. Levitä levyn päälle sulatettua rasvaa, kanelia, hienoa sokeria ja vaniljasokeria tai jokin muu haluamasi täyte. Täytettä kannattaa laittaa kohtuudella, jos teet jonkin muun täytteen. Kierrä levy rullalle. Leikkaa saksilla rullaa, siten että leikkaat viipaleen lähes juureen asti. Ei kuitenkaan poikki asti. Käännä viipaleet vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Kohota, voitele ja paista.

Vinkki: Jos pullakranssin letittäminen tuottaa hankaluuksia, saat kauniin kranssin valmistamalla se saksitun pitkon tyyliin!
_________________________________________

 

Rahkapullat


Pyöritä pullat pikkupulliksi, kohota. Paina esim. lasin avulla kohonneeseen pullan syvennys. Voitele pullien reunat ja ripottele niiden päälle raesokeria. Laita täyte kertakäyttöiseen pursotinpussiin ja pursota täytettä syvennökseen. Täytettä ei tarvita paljon, muutoin se ei pysy pullan keskellä uunissa. Paista ja nauti :) Täytteeksi sopivat todella hyvin kaupasta ostettavat valmiiksi maustetut rahkavalmisteet. Täytteeseen ei tarvitse lisätä mitään välttämättä.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
ULLA KIRJOITTI 29.11.2007 - 21:04
Ihanan näköisiä pullia olet leiponut :)!
MERJA KIRJOITTI 29.11.2007 - 21:30
Ulla: Kiitos :) Vaikkakin jotkut jäi uuniin liian pitkäksi aikaa.. Tulee touhuttua yhtäaikaa montaa asiaa..
PINKMAMA KIRJOITTI 30.11.2007 - 07:54
Namskis! :D Vitsi kun ei sais syödä pullaa, olen reilun viikon verran mennyt kevyemmällä ruokavaliolla :/
SARI KIRJOITTI 30.11.2007 - 09:30
Voi voi voi! Olisimpa itsekin yhtä viitseliäs kuin sinä. Aivan ihanan näköisiä pullia. Voin melkein haistaa ja maistaa ne... *kuolaa*
SINIKKA KIRJOITTI 03.12.2007 - 22:27
Aivan kertakaikkisen herkullisia pullia! Noita piparikierrepullia on pakko kokeilla, kuulostaa niin jouluiselta ja hyvältä ohjeelta. Täällä on mukava käydä katselemassa kaikkia ihanuuksia, mitä todellinen taitaja voi saada aikaan.
MERJA KIRJOITTI 04.12.2007 - 08:17
Kannattaa kokeilla :) Hyviä piparipullia varmasti tulisi myös suklaapikkuleipätaikinaa käyttäen!
KATJUSKA KIRJOITTI 08.12.2007 - 12:51
Kokeilin tehdä joulupullaa saksitun pitkon ohjeella ja kivoja tuli. Kiitos helposta ohjeesta!
MERJA KIRJOITTI 08.12.2007 - 16:21
Katjuska: Kiva kuulla, että olet kokeillut tuota tekniikkaa. Sillä saa kyllä helposti nättiä jälkeä, eikä tarvitse menettää hermoja letittäessä ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja