tiistai 13. marraskuuta 2007

Suklaalimppuset


Nämä ovat todella herkullisia pikkuleipiä ja helppo tehdä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Muutin hieman ohjetta.. Kiireessä minulta unehtui tuo pikkuleipien litteäksi painaminen.. Se kannattaa tehdä, koska silloin tulee paremmin leipiin halkeamat uunissa. Nämä ovat hauskoja pikkuleipiä, koska muistuttavat ulkonäöltään hieman ruislimppuja :) Resepti on alunperin amerikkalainen. Resepti löytyy myös kirjasta Pipareista pitsikakkuun, jossa on kirjakerhon lukijoiden suosikkireseptejä. 

Suklaalimppuset  n.24 kpl

2-3 Kananmunaa
3 ½ dl Sokeria
1 levy (150g) Suklaata (tummaa tai maitosuklaata) sulatettuna
1,25 dl Öljyä tai sulatettua margariinia
2 tl Leivinjauhetta
2 tl Vaniljasokeria
5 dl Vehnäjauhoja
Tomusokeria

Sekoita kaikki ainekset sekaisin, lukuunottamatta tomusokeria. Taikinasta tulee jäykkää. Anna taikinan levähtää jääkaapissa jonkin aikaa (mulla oli niin kiire että en ehtinyt antaa sen levätä). Pyörittele taikinasta palloja ja litistä niitä vähän. Kieritä palat hyvin tomusokerissa ja asettele pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja siivilöi ohuesti tomusokeria pikkuleipien päälle, siten ettei pikkuleipien halkeamat peity.

Huom! Halutessasi vähemmän makeita pikkuleipiä, jätä tomusokerissa pyörittely väliin ja ripauta tomua paistettujen, jäähdytettyjen pikkuleipien päälle.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KIRSI KIRJOITTI 14.11.2007 - 07:10
Onpas ihania pikku limppuja =) Kiva ohje!!
ESSULIINI KIRJOITTI 14.11.2007 - 09:01
Ensin katsoin otsikkoa ja kuvaa, ihmettelin miten leipään tulee suklaata :)
Näitä tuleekin sitten syntymäpäivilleni, pakkohan näitä on testattava!
MERJA KIRJOITTI 14.11.2007 - 10:53
Tää on kyllä niin hyvä ohje, että testatkaa ihmeessä :)
PIPPURIMAIJA KIRJOITTI 14.11.2007 - 11:57
Onpas hauskannäköisiä:)!
MAIKKIS KIRJOITTI 14.11.2007 - 15:46
Kuulostaa ja näyttää testaamisen arvoiselta ohjeelta! Oon ettiny pikkuleipäohjetta mitä vois viedä joulutuliaisiks kyläpaikkoihin ja tätä ehdottomasti aion kokeilla siinä mielessä!!
MAIKKIS KIRJOITTI 14.11.2007 - 19:48
Pakkohan näitä oli heti kokeilla:) Olikin ihan älyttömän hyviä, varmasti teen uudestaan ja tuliaisiksikin taidan leipoa!!! Kiitos ihanasta ohjeesta!
ULLA KIRJOITTI 14.11.2007 - 22:08
Aivan älyttömän sieviä pikkuleipiä kun näyttävät aivan ruisleiviltä :)
Minunkin pakko kokeilla!
MERJA KIRJOITTI 14.11.2007 - 22:40
Maikkis: :) Näitä kun tekee ja pakkaa sievästi sellofaanipussiin, sitoo kivasti narulla kiinni ja tekee pienen, koristeellisen kortin johon kirjoittaa reseptin, niin taatusti on mieluinen yllätys kyläpaikkaan.
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 14.11.2007 - 23:41
Tosi hauskan näköisiä!! Ohjetta on kyllä pakko kokeilla pikimmiten =)
Minäkin olen haeskellut uusia pikkuleipäohjeita joulun herkkulahjoja ajatellen. Tämä tuli kuin tilauksesta, kiitos!
EBE KIRJOITTI 15.11.2007 - 14:00
Minäkin bongasin Lintsin blogista tämän hauskan ohjeen, en vain ole vielä kokeillut. Tosi kivoja juuri vaikkapa joulutuliaisiksi.
HERKKIS KIRJOITTI 15.11.2007 - 15:17
Kiitti jälleen kerran ihanasta ohjeesta! Näitä testasin ja olivat hyviä, kylläkin hiukan liian makeita. Mietinkin, että kärsiikö limppusten rakenne mitenkään jos jätän tomusokerin pois ennen paistamista ja ripottelen sitä vasta valmiiden pikkuleipien päälle?
MERJA KIRJOITTI 15.11.2007 - 15:27
Herkkis: Ei pitäisi kärsiä. Mietin ihan samaa kuin sinäkin, että ei tulis niin makeita ku ripottelis tomusokerin vasta jäähtyneiden pikkuleipien päälle. :)
SELENA KIRJOITTI 15.11.2007 - 17:10
Kokeilin myös, mutta aivan liian makeita minun makuuni... Kävinkin tarkistamassa laitoinko oikean määrän sokeria. :) Enkä saanut niistä noin nättejä, kuin sinulla...
MERJA KIRJOITTI 15.11.2007 - 17:27
Selena: Makeita nämä on kyllä, mutta kun jättää tuon tomusokerissa pyörittämisen väliin ja ripauttaa tomua paiston jälkeen niin tulee vähemmän makeita. Kuvassa olevat pikkuleivät on tehty siten, että niitä ei ole litistetty lainkaan. Tein myös yhden pellillisen litistettynä ja niihin tuli enemmän halkeamia..
MARIA KIRJOITTI 16.11.2007 - 19:04
Vitsit mitä herkkuja taas täällä.. ja nuo kakut on huimaavan hienoja!
JESSIGA KIRJOITTI 19.11.2007 - 20:41
Limput ovat jäähtymässä, näyttävät aivan ihanilta ja tuoksuvat herkullisilta! Kiitos kivasta ohjeesta sinulle ja Lintsille! :)
GEKU KIRJOITTI 20.11.2007 - 08:50
Hei! Kuuluuko näiden pikkuleipien olla sellaisia hieman taikinaisia sisältä? Pehmoisia siis. Paistoin yli 10min, ovat kyllä aika isoja. Taikinasta tuli 20kpl. Makeita ovat, mutta ihan hyviä joka makeasta tykkää!
MERJA KIRJOITTI 20.11.2007 - 10:24
Geku: Joo kyllä kuuluu olla rapeita päältä ja pehmeitä sisältä.
GEKU KIRJOITTI 20.11.2007 - 15:13
Kiitos vastauksestasi! Siinä tapauksessa uskallan tarjota pikkuleipiä vieraalle! Ajattelin, että jos olen paistanut liian vähän aikaa...
GEKU KIRJOITTI 20.11.2007 - 15:13
Kiitos vastauksestasi! Siinä tapauksessa uskallan tarjota pikkuleipiä vieraalle! Ajattelin, että jos olen paistanut liian vähän aikaa...
EMILIA KIRJOITTI 21.11.2007 - 14:09
Kokeilin myös kun hauskan näköisiä ja helppo valmistaa. Meillä enemmän tykätään valkosuklaasta ja kokeilin tumman suklaan sijaan valkosuklaata ja niistä tuli ihania myös. Valkosuklaalla tehdessä ei välttämättä tarvitse enää tomusokeria pintaan, kun ei tule samanlaista pintaa kun tummalla suklaalla tehdyissä. (väriero on niin pieni) :)
MERJA KIRJOITTI 21.11.2007 - 15:41
Emilia: Just eilen ajattelinkin kun ohjetta annoin tutulleni, että voisihan tuota tehdä myös valkosuklaaseen. :) Kiva kun kokeilit ja hyvin onnistui!
KAURISLAPSEN ÄIPPÄ KIRJOITTI 21.11.2007 - 15:54
Kiva, että olet välillä leiponut meidän "iloksemme".
Toivottavasti bisnes pyörii hyvin, mutta etkö sinäkään olekaan enää yhteystyössä confetin kanssa?
MERJA KIRJOITTI 21.11.2007 - 16:54
KaurislapsenÄippä: Joo, en ole yhteistyössä enään. Leivonta on kivaa vastapainoa marsipaanille :) Yritän välillä saada joitain leipomuksia esille tännekkin.
JONSKU KIRJOITTI 26.11.2007 - 13:57
Kattelin sun aikasempia leipomuksia ja näin AIVAN IHANAN kynttilänjalan!!! (Oli joulukuussa pikkuleipien kanssa kuvassa.) Et satu muistaan mistä niitä saa?
MERJA KIRJOITTI 26.11.2007 - 14:18
Jonsku: tarkoitat sitä koukeroista.. Sen olen löytänyt kirpputorilta :) Eli kantsii pitää silmät auki kirppiksillä kiertäessä..
HANNAN KEITTIÖN HANNA KIRJOITTI 09.12.2007 - 11:21
Voi kun hyvän näköisiä ja helppotekoisia!
Otampas ohjeen talteen.. =)
ANONYYMI KIRJOITTI 29.11.2010 - 16:08
Manteli-pikkuleipiä tehdessäni tämä taikina oli jääkaapissa odottamassa. Ensimmäiset tuli juuri uunista ja aivan loistavia! Pitää vain muistaa jättää riittävästi pikkuleiville tilaa paistua etteivät, uunissa kohtaa toisiaan. Kiitos, kokeilen sinun reseptejä toistekkin. Elina.
MERJA KIRJOITTI 29.11.2010 - 21:14
Elina: Kiva kuulla! :) Nämä kyllä tosiaan ovat ihanan täyteläisiä suklaapikkuleipiä.
HAMMASKEIJU KIRJOITTI 17.02.2011 - 22:55
Minäkin kokeilin näitä ja ihmettelin kun vähän olivat kovia päältä ja aika tiiviitä sisältä ( ei siis kauhean pehmeitä). Tulin tänne katsomaan kommentteja jos joku toinen olisi kysynyt niiden rakenteesta ja sieltähän se tuli; niiden pitäisi olla sisältä pehmeitä..Huomasinkin sitten että minulle sattui pieni kämmi. Paistoin niitä 20min sen 10min sijaan :o .. nooh, hyviä ne kuitenkin ovat ja tulen tekemään niitä juhliini jotka ovatkin ensi viikolla:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja