tiistai 29. tammikuuta 2008

Rukiinen mustikka-rahkatorttu


Näin Kotiliedessä tällaisen hyvältä kuulostavan reseptin ja sitähän piti kokeilla. Parhaimmillaan tämä torttu on seuraavana päivänä, kun sen on antanut olla yön yli jääkaapissa.

Rukiinen mustikka-rahkatorttu

Pohja:

125 g Rasvaa
1 dl Sokeria
1 Kananmuna
1 dl Vehnäjauhoja
2 dl Ruisjauhoja
1 tl Leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat. Painele jauhotetuin käsin taikina vuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte:

500 g Maitorahkaa
1 dl Sokeria
2 Kananmunaa
1 dl Paksua turkkilaista jogurttia
2 rkl Perunajauhoja
1 rkl Vaniljasokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada pohjan päälle vuokaan.

Mustikkahillo:

2½-3 dl Pakastemustikoita
½ dl Tomusokeria
1/4 dl Ruisleseitä

Kiehauta mustikat ja tomusokeri. Lisää ruisleseet ja jäähdytä. Annostele rahkatäytteen päälle varovasti lusikalla ja nostele rahkatäytettä siten, että pintaan muodostuu monivärinen marmoroitu pinta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 45 min. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.  


Aikaisemmat kommentit:
KIRSI KIRJOITTI 29.01.2008 - 14:15
Onpas komea torttu ja aivan mielettömän upean kuvan olet siitä ottanut!!
Tuota turkkilaista jugurttipurkkia olen monesti kaupassa katsellut, mutta en ole ostanut, varmaankin se on maustamatonta?
MERJA KIRJOITTI 29.01.2008 - 21:54
Kirsi: Kiitos. Kyllä, se on maustamatonta ja aika moni käyttöistä. Netistä löytyy vinkkejä käyttöön myös :)
JACK BAUER KIRJOITTI 31.01.2008 - 17:17
Tuo "karvanaama" jogurtti niin kuin Harri Syrjänen osuvasti sanoi, sopii varmaan hyvin tuon tyyppisiin piirakoihin.
HERKKUKIRPPU KIRJOITTI 01.02.2008 - 20:20
Herkullista ja terveellistä... :)
Maistuis mullekkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja