sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

Uunissa paistettavat donitsit


Vappu lähestyy ja on "pakko" kokeilla paria reseptiä ennen sitä. Tässä niistä toinen :) Resepti on Pakkopulla-blogista. Saa nähdä onko toiselle kokeilulle aikaa.. Hiukan kevyemmät donitsit, ei kuuman rasvan kanssa touhuamista. Tosin se "keveys" taitaa hiukan hiipua tuohon sokerikuorrutteeseen ;)

Uunissa paistettavat donitsit  10-12 kpl

Taikina:

4 tl Leivinjauhetta
100 g Maustamatonta kevyt tuorejuustoa (tai jos haluat makua, käytä maustettua tuorejuustoa, esim appelsiini)
5 rkl Sokeria
1 rkl Vaniljasokeria
½ tl Suolaa
4 rkl Öljyä
10 rkl Maitoa

Kuorrutukseen: Tomusokeria ja vettä.

 Päälle: Nomparelleja

Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Älä vaivaa. Laita taikina pursotinpussiin. Pursota taikinaa voideltuun donitsivuokaan tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Leivinpaperin päälle pursottaessa, tee tarpeeksi suurehko rinkula, ettei donitsin keskusta mene umpeen paistuessa. Paista 175 asteessa noin 15 min. Jäähdytä ja kuorruta tomusokerikuorrutteella. Ripottele kuorrutteen päälle nomparelleja.



Aikaisemmat kommentit:
JADE KIRJOITTI 26.04.2009 - 14:14
Onpa hyvän näköisiä! Mietin josko minäkin ihan omatekoisia vapuksi tekisin... Minkälaisia tuli?

MERJA KIRJOITTI 26.04.2009 - 14:19
Ihan hyviä ja "terveellisen" makuisia, ilman kuorrutusta ;) Tuo täysjyvävehnäjauho on kyllä hyvä! Siinä on kuituja reilummin kuin normaalissa. Kuorrutteen voisi kyllä tehdä pursottamalla "viivoja" donitsin päälle.. Siten tulis vielä kevyempiä. :)

JAMS KIRJOITTI 26.04.2009 - 15:22
Terveellisyys on ihan yliarvostettua ;)

NOORA KIRJOITTI 26.04.2009 - 15:50
Vaikuttaa tosi hyviltä! :) Maistuuko nää kumminkin donitseilta vaikka ei ookaan rasvassa paistettu?

MERJA KIRJOITTI 26.04.2009 - 18:19
Ei nämä ihan samoilta tietenkään maistu kuin rasvassa paistetut :) Mitenhän näiden makua kuvailis.. enempi "kakkumainen".. Ihan hyviä :) Mut kannattaa tehdä suht isoja näistä, ovat mehevempiä sisältä silloin.

IITA KIRJOITTI 28.04.2009 - 16:15
Herkullisen näköisiä!

MAMA KIRJOITTI 30.04.2009 - 11:13
Herkuillisen oloisia!
Hauskaa vappua!

KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 01.05.2009 - 21:00
Iiiihanan näköisiä ovat ainakin!!

MIMOSA KIRJOITTI 03.05.2009 - 16:50
Näyttää ihanilta! Nam :)

EEVA-LIISA KIRJOITTI 05.05.2009 - 16:04
tosi kiva ohje. mukava vaihtoehto ainaiselle rasvassa kärryyttämiselle.

KIRSI KIRJOITTI 08.02.2010 - 18:54
Soveltuvatko uunidonitsit pakastettaviksi? Kaavailen näitä laskiaissunnuntain kahvipöytäherkuiksi ja saattaa olla että leivon näitä jo viikolla, en sunnuntaina.

MERJA KIRJOITTI 09.02.2010 - 13:16
Kirsi: Kyllä varmasti pystyy pakastamaan. Nämä on vähän "kakkumaisia" donitseja :)

DONAILIJA KIRJOITTI 15.03.2010 - 10:38
Ooh että oli ihanin tapa ryssiä laihis! Laitoin päälle kermalla notkistettua tummaa suklaataa ja vispasin vielä kermavaahtoa kylkiäiseksi :) Täydellistä! Tykkäsin kakkumaisesta koostumuksesta paljon. Maidon sijasta laitoin Flora vanilla vispiä ja lorautin kardemummaakin sekaan. Nam nam.

PETRA KIRJOITTI 29.05.2011 - 21:13
mulla ei onnistunu :( laitoin varmaan liian ohkaset renkulat ku jäi ihan lätyksi... mies luuli et on jotain rieskaa ja löi voita päälle... XD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja