torstai 23. huhtikuuta 2009

Tyrni-Porkkanasämpylät


Minulle on iskenyt pieni leivänteko vimma.. Tyrnileivontakokeilut on mukavia. Tässä kokeilin tyrnimarjojen lisäämistä sämpylätaikinaan ja olipa kyllä tosi mukava lisäys! Porkkanat loppui yllättäin kesken.. Ohjeessa on oikea määrä. Minulla raastetta ei tullut kuin puolet tuosta määrästä. Tyrnit olivat kivan kirpsakoita :) Jos haluaa, tyrnit voi myös murskata ja lisätä siten taikinaan. Minulla ne oli tässä taikinassa kokonaisina.

Tyrni-Porkkanasämpylät 15 kpl isoja

5 dl Maitoa tai Vettä
3-4 dl Hienoa porkkanaraastetta
50 g Hiivaa
2 tl Suolaa
n. 15 dl Rouheisia sämpyläjauhoja
100 g Rasvaa
1 ½ dl Tyrnimarjoja kokonaisina

Sekoita porkkanaraaste lämpimään nesteeseen. Liota nesteeseen hiiva ja suola. Lisää osa jauhoista, rasva ja marjat. Vaivaa hetki. Lisää loput jauhoista ja alusta taikina hyvin. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta haluamasi muotoisia sämpylöitä. Minulla taikinapalojen koko oli 120 g, eli sämpylöistä tuli kookkaita. Kohota pellillä. Voitele vedellä. Viiltele koristekuvioita terävällä veitsellä, kevyesti painaen. Paista 225 asteisessa uunissa, keskitasolla, 10-15 min.  


Aikaisemmat kommentit:
JAMS KIRJOITTI 23.04.2009 - 12:45
Makoisalta näyttää, nyt tuonee mukaan jännää twistiä.
PÄIVI KIRJOITTI 23.04.2009 - 17:59
Kävin ensimmäistä kertaa sivuillasi, ja oli aivan liian herkullisia kuvia, täytynee mennä heti leipomaan. Hyvästi taas dieetit, täytyyhän elämässä olla iloakin...
Kiitos herkullisista ohjeista ja kuvista niin tietää mitä tavoitella.
MERJA KIRJOITTI 26.04.2009 - 18:21
:) Mukava kun uusiakin vierailijoita eksyy sivuillani! Ei muuta kuin leipomaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja