perjantai 14. elokuuta 2009

Puolukka-Suklaamuffinssit


Fazer lähetti minulle, kuten muutamalle muullekkin leivontablogia pitävälle tulevia uutuussuklaita kokeiltavaksi. Ilmeisesti muutaman viikon päästä nämä ihanat uutuustuotteet ovat levinneet kauppojen hyllyihin. Uusien suklaiden makuina ovat mustikka, puolukka sekä vadelma. Tein puolukkaista suklaata käyttäen tällaisia muffinsseja. Ideana oli, että suklaapalasessa oleva Fazer- teksti olisi jäänyt näkyviin ja niin se olisikin tehnyt, jos olisin huomannut, että täytehän alkaa "kiehumaan" uunissa ja menettää muotonsa :) Normaalilla suklaalla, jossa ei ole täytettä tämä onnistuu paremmin. Mutta hyviä tuli kuitenkin!

Puolukka-Suklaamuffinssit 8 kpl isoja

2 Munaa
1 dl Sokeria
1 dl Kermaviiliä
1 dl Sulaa rasvaa
2 ½ dl Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
 2 dl Puolukoita

Sekoita munat ja sokeri keskenään. Ei tarvitse vaahdottaa. Lisää kermaviili ja kuivat aineet. Lisää puolukat. Jaa taikina isoihin, tukeviin muffinssivuokiin. Paina suklaapala keskelle. Paista 200 asteessa noin 15-20 min. Jäähdytä. Siivilöi halutessa päälle tomusokeria ja ripottele puolukoita koristeeksi.



Aikaisemmat kommentit:
NOORA KIRJOITTI 14.08.2009 - 21:32
Voi miten hyvännäkösiä muffinsseja! :)
CANELIA KIRJOITTI 15.08.2009 - 01:02
Oi että, oletpa onnistunut nappaamaan todella houkuttelevaisia kuvia leipomistasi muffineista! : P Vaikuttavat aika kiintoisilta myös nuo uudet suklaamaut, täytyypä ruveta seuraamaan lähikaupan hyllyjä sillä silmällä...
PIONI KIRJOITTI 15.08.2009 - 08:59
Mielenkiintoinen ohje. Kunpa kaikkia mitä haluttaisi ehtisi kokeilla...
KOEMAISTAJA KIRJOITTI 16.08.2009 - 19:58
Ja maistuivat hyviltä:)
MERJA KIRJOITTI 16.08.2009 - 22:25
Kiitos :)
Koemaistaja: ;) Ilmoitan heti kun on seuraavat maistijaiset tarjolla :D
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 01.09.2009 - 12:45
Oi, miten näyttää herkulliselta! Ja paljon muitakin ihania, tunnelmallisia ja houkuttelevia kuvia on ilmestynyt sitten viime visiitin.. Täällä on todellakin ilo vierailla, sillä blogi on pullollaan kaikkea kaunista!

Tuohon suklaa"ongelmaan" vielä; kokeile laittaa suklaapala kuuman muffinin päälle. Suklaa sulaa kyllä siinäkin, mutta ainakin itselläni on muutaman kerran jäänyt Fazerin logo suklaapalaan (tavallista sinistä kylläkin) näkyviin. Ihan merkkimuffineita siis ;)
MERJA KIRJOITTI 01.09.2009 - 20:10
Kiitos :) Kiva kuulla. Tuosta valokuvaamisesta on tullut uusi "harrastus". Nämä muffinssit kun jäähtyi, tuli suklaapalasta jotenkin "rapea" eli eivät epäonnistuneet kuten alussa luulin.
KIISI KIRJOITTI 27.10.2010 - 14:09
Hei!
Etsin ohjetta, johon voisin käyttää pakastimeni täyttämät puolukat. Päädyin sivuillesi ja ihastuin näihin herkullisilta näyttäviin muffinsseihin. Ohjekin vaikuttaa hyvin helpolta ja nopealta. Tämä mielenkiintoinen ohje onkin nyt pikimmiten kokeilulistani kärjessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja