torstai 6. elokuuta 2009

Ohrarieska



Innostuin tekemään pitkästä aikaa rieskaa. Itse tehty leipä on parasta! Rieskat ovat nopea tekoisia ja kivoja esimerkiksi tulijaiseksi kyläpaikkaan.

Ohrarieska 4 kpl

6 dl Kylmää vettä
2 tl Suolaa
10 dl Täysjyvä ohrajauhoja

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita nopeasti kaikki ainekset keskenään. Vuoraa kaksi peltiä leivinpaperilla. Jaa taikina neljään osaan. Taputtele jauhojen avulla taikina noin ½ cm paksuisiksi pyöreiksi leiviksi. Pistele haarukalla leivät. Paista keskitasolla noin 15 min. Rieskasta tulee parasta, jos taikina on mahdollisimman kylmä ja uuni mahdollisimman kuuma. Kylmän ja kuuman kohdatessa uunissa, syntyy vesihöyryä. Se kohottaa rieskaa ja tekee siitä murean, oikean makuisen rieskan.




Aikaisemmat kommentit:
NOORA KIRJOITTI 06.08.2009 - 17:03
Voi, nämä on varmasti todella herkullisia. Nyt kyllä ottaisin tuollaisen enempi kuin mielellään! :)
PIONI KIRJOITTI 06.08.2009 - 19:56
Meilläkin leivotaan ohrarieskaa, aikalailla samalla ohjeella, mutta ihan eri näköistä.. =) Olisipa mukava maistaa "teidän" rieskaa. Kunhan ilmat jäähtyy, niin pääsee leivinuunin lämmitykseen ja rieskan leivontaan!!!
MARIA CHOCOMUM KIRJOITTI 07.08.2009 - 10:38
makoisan näköistä rieskaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja