Meillä järjestettiin Piha-kutsut ja yhdeksi tarjottavaksi tein pashapiirasta. Resepti on peräisin viimeisimmästä Pirkka-lehdestä. Oli hyvää ja viinirypäleet sopii lisukkeeksi hyvin. Parhaimmillaan piiras on seuraavana päivänä ja se tarjoillaan jääkaappikylmänä.
Pashapiiras 16 annosta
Pohja:
100 g pehmeää rasvaa
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kiinnitä irtopohjavuoan pohja ja reunan väliin leivinpaperi. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Käytä tarvittaessa vehnäjauhoja apuna. Pane vuoka jääkaappiin täytteet valmistuksen ajaksi.
Täyte:
1 sitruunan raastettu kuori
3 rkl sitruunamehua
1 dl rusinoita, pieniksi silputtuna
3 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tlk (a´250g) maitorahkaa
1 tlk (150 g) ranskankermaa
3 rkl maissitärkkelysjauhoja
2 tl vanilliinisokeria
½ dl mantelirouhetta
Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori ja purista puolesta sitruunasta mehu. Hienonna rusinat veitsellä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita rahkan joukkoon muut täytteen ainekset ja lopuksi muna-sokerivaahto. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä piirasta 175 asteisen uuniin alatasolla noin 45 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä vuoassaan ennen irroittamista. Tarjoa piiras kylmänä, hedelmien esim kiivien, viinirypäleiden tai sitrusten kanssa.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KATARINA KIRJOITTI 18.04.2011 - 09:34
Kivan kuuloinen resepti!
ARJA KIRJOITTI 19.04.2011 - 19:25
Ja maistelun jälkeen voin todeta että oli aivan valtavan hyvää!!!
Kiva että laitoit reseptin koska olisin sen sulta kysellyt pääsiäiseksi. Pääsee meidän muukin väki herkuttelemaan.
Kiva että laitoit reseptin koska olisin sen sulta kysellyt pääsiäiseksi. Pääsee meidän muukin väki herkuttelemaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja