tiistai 4. lokakuuta 2011

Korvapuustipitkot


Korvapuustipäivää on vietetty vuosittain 4.10 vuodesta 1999 lähtien. Hyvä syy leipoa pullaa ja kutsua ystävä kahville! Itse kokeilin leipoa tällä kertaa korvapuustipitkoja. Huomasin kuvia koneelle laittaessa, että unohdin kuvata valmiit pitkot. Täytyy siis tehdä toistekin näitä ja ottaa uudet kuvat. :)

Korvapuustipitkot 3-4 kpl

Taikina:

5 dl Vettä
1 ½ dl Sokeria
1 pala (50g) Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
13-14 dl Vehnäjauhoja
100 g Pehmeää rasvaa

Täyte:

Sulatettua rasvaa, jauhettua kanelia, sokeria.

Pinnalle:

Kananmunaa, raesokeria.

Liota lämpimään veteen hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa vehnäjauhoista sekä rasva. Lisää loput jauhoista ja vaivaa hyvin. Anna kohota. Riivaa taikina kahdeksi palloiksi ja anna levätä hetki. Kaulitse taikinapallot suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä rasvasulaa levylle, ripottele päälle runsaasti kanelia ja sokeria. Kääri levy rullalle. Anna levätä hetki. Leikkaa suoriksi paloiksi. Tee paloihin korvapuustin muoto: nipistä pullapalasta keskeltä asettaen etusormet sivuille alas ja peukalot palan päälle. "Nipistä" palasta ja paina samalla peukalot pullan sisään pöydän pintaan asti, niin että pullapala "napsahtaa". Näin saat korvapuustiin oikean muodon. Aseta palat lähekkäin pellille. Tarvittaessa litistä palasia hiukan yhteen. Anna kohota hyvin. Voitele kananmunalla. Ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 20 min, kunnes pitkot ovat kypsiä. Jäähdytä ja nauti!



Tyttären tyylinäyte pullanmuotoilusta: Isi-nalle & Anni-nalle käsikädessä <3 
~~~
Aikaisemmat kommentit:
ULLA KIRJOITTI 04.10.2011 - 21:19
Ihanat nuo tytön tekemät nalle-pullat <3 taitaa seurata äidin jälkiä!
ELLU KIRJOITTI 11.10.2011 - 20:23
Ihanat pullanallet!
Tuota kääretorttupitkoa pitää loman aikana sitten viimeistään kokeilla.
MERJA KIRJOITTI 12.10.2011 - 18:02
Kiitos :) Nallepullat valmistui tarkasti ja huolellisesti tehden ;)

2 kommenttia:

  1. Ei sulla olis kuvaa paistetusta korvispitkosta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silloin kun leivon näitä niin unohdin ottaa kuvan valmiista. Pahoittelut! Pitäisi tehdä uudelleen kun muistaisi seuraavan kerran pullaa tehdessä. :) Mutta siitähän tulee samannäköinen kuin normaaleista korvapuusteista, ovat vain kiinni toisissaan. Tietysti valmiin pitkon ulkonäkö vaihtelee, riippuu siitä millaisia korvapuusteja tekee. Minulla tässä aika "leveäksi painettuina" ovat.

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja