keskiviikko 30. marraskuuta 2011

Glögilasi-piparit


Viikonloppuna vietimme rakkaan siskoni synttäreitä tyttöporukalla. Sain kunnian tehdä juhlien tarjoiluja ja niinpä seuraavat blogipäivitykset liittyvätkin näihin juhliin.  Alkujuomaksi tarjoiltiin näin joulun alla glögit. Lasien reunaan leivoin ja kuorrutin jokaiselle oman glögilasi-piparin.

Glögilasi-piparit tekee näppärästi ihan normaalilla piparimuotilla. Kaulitse taikina, mutta jätä se normaalia hiukan paksummaksi, jotta piparit kestävät lasin reunalla. Ota levystä muotilla pipari ja aseta se leivinpaperin päälle pellille. Leikkaa veitsellä pipariin tarpeeksi suuri lovi. Paista, jäähdytä hyvin ja kuorruta. Kuorrutuksen voi tehdä valkuaisesta ja tomusokerista. Sen täytyy olla melko jämäkkää, jotta kirjaimet eivät leviä. Kuorrutus laitetaan vahvaan muovipussiin (esim. minigrip) tai leivinpaperista taiteltuun pursotuspussiin. Leikkaa pursotuspussiin suora pieni reikä ja kuorruta piparit. Anna kuorrutteen jähmettyä hyvin. Koristeeksi voit laittaa esim pienen hopeakuulan. Sen voit kiinnittää pipariin samalla kuorrutteella. HUOM! Voit tarjota piparit myös ilman kuorrutuksia.

Onnittelut siskoseni vielä kerran <3 

Ja KIITOS kaikille aivan ihanasta palautteesta, joita sain juhlatarjoiluista <3 Olette ihania!


Aikaisemmat kommentit:
HELEEN KIRJOITTI 30.11.2011 - 13:23
Ihania! Näitä olisi kiva olla ihan muuten vaan; ei tarvitse lautasta :)
MERJA KIRJOITTI 30.11.2011 - 13:46
Heleen: Nämä oli kyllä aika kiva ja nätti idea. Ja niin, ei näitä välttämättä tarvitse kuorruttaa. Tosi nättejä ilmankin. Ja silloin on esim pakkasesta helppo vain napata lasin reunalle jos tulee yllätysvieraita joille glögi maistuu.
HP KIRJOITTI 30.11.2011 - 15:52
Huippuidis!
KIRSI KIRJOITTI 30.11.2011 - 19:33
Onpas ihana idea!! Kauniita pipareita!!
HENNA KIRJOITTI 30.11.2011 - 22:14
Hei Merja!
Mahtava idea tämä, huomasin, että nimeni on yhdessä piparissa ja glögilasissa (Henna) kuvassa etualalla. :D

Joulunodotusta sinulle!
SARI, BERRY FRIENDS KIRJOITTI 01.12.2011 - 11:39
tosi ihana idea. Ja kauniit glögilasipiparit olet tehnytkin. En muuten yhtään ihmettele, että sinä sait kunnian tehdä tarjoilut. Oot nimittäin kyllä niin taitava!
KRISSE KIRJOITTI 02.12.2011 - 07:15
Tosi kauniita glögilasikoristeita. Loisto idea.
MERJA KIRJOITTI 03.12.2011 - 13:04
Kiitos :)
MAASIKAS KIRJOITTI 03.12.2011 - 18:29
Aivan mahtavat tarjoilut, kyllä voin uskoa, miten kehuja sateli illan aikana, ihan syystä, sisko omistaa tosi taitavan siskon, kun tekee sellaisen pöydän, aivan mahtava. Merja, olet mun suosikkiblogi, joka ikinen päivä käyn aina kurkkaamassa, mutta kommenttia ei tulee useasti jätettua, vaikka mieli tekisi joka ikisestä asiasta kommenttia, aika vaan ei riittää, mutta nyt löysin ajan ja kehun Sua ja kiitän, että laitat tänne ihania taideteoksia ja niin selvällä ohjeilla, että on tosi helppo lähtee itekin kokeilemaan. Oot ihana! Oikein mukavaa Joulun odotusta koko perheelle <3
MERJA KIRJOITTI 03.12.2011 - 18:47
Maasikas: Kiitos aivan ihanasta viestistä <3 Tosi mukava kuulla! Kiva kun ehdit jättämään viestiä, niitä on mukava saada aina. Hyvä kuulla myöskin, että ohjeeni ovat selkeät/helpot. Siihen olen pyrkinytkin. Toivotan myös sinulle ihanaa joulunodotusta <3 Tulisipa lunta ja paljon!
KOTIÄITI KIRJOITTI 14.12.2011 - 10:43
Ai kun kiva idea, melkein tekisi mieli alkaa tehdä uutta piparitaikinaa, että saisi kokeiltua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja