keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Cocktail-lohisydämet


Nämä pienet suupalat ovat aivan ihania pikkusuolaisia juhlapöytään. Nämä kannattaa tehdä tunteja aikaisemmin ennen tarjoilua, maku paranee kun maut ehtii "tasaantua".

Cocktail-lohisydämet

Pohjat:
4-5 voitaikinalevyä
kananmunaa

Täyte:

200 g ruohosipuli-tuorejuustoa
200 g savustettua lohta (valmiiksi suolattu)
tuoretta tilliä

Ota pienellä piparimuotilla voitaikinalevystä sydämiä. Laita sydämet leivinpaperin päälle pellille. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarkkaile paistoa, ettei sydämet pala. Anna jäähtyä. Valmista lohitäyte sekoittamalla ainekset keskenään. Kahtia laitetun voitaikinasydämen väliin laitetaan pieni määrä lohitäytettä. Aseta kansi päälle. Sydämet saattaa levitä paiston aikana, mutta se ei haittaa, täyttö onnistuu silti. Säilytä lohisydämet kylmässä.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
ROZ KIRJOITTI 14.12.2011 - 18:20
Oijoi, ihania! Olenkin miettinyt mitä pasteija-tyyppistä vielä joulupöytään tulee. Nyt tiedän, että näitä. Jotain kylmäsavulohipasteijoita olen ennekin aina tehnyt. Onpas nuo vielä söpön näköisiä =)
MERJA KIRJOITTI 14.12.2011 - 19:38
Roz: Nämä on kyllä tosi hyviä. Ja valmistusta seuraavana päivänä oikeastaan vielä parempia. Ja ovat myös sopivan kokoisia kun tekee muutaman sentin halkaisijaltaan olevalla muotilla.
HANNA KIRJOITTI 14.12.2011 - 20:42
Oi, oi, miten ihanan näköisiä, nyt tuli pieni suolaisen nälkä....oi josko jouluksi saisi koetettua...
SYSTERI KIRJOITTI 14.12.2011 - 21:04
Osa sydämistä levisi paistuessaan "haitariksi", mutta ne sai näppärästi painettua takaisin kasaan. Ja tosiaan olivat seuraavana päivänä vielä parempia, kun olivat maut oli kunnolla tasaantuneet. Synttärivierailta tuli myönteistä palautetta näistä - helppoja, mutta herkullisia!
ESSULIINI KIRJOITTI 14.12.2011 - 21:15
Ihania pasteijoita. Meillä olisi sopivasti savusiikaa jääkaapissa ja taikinaa pakastimessa, ja tuorejuustoakin löytyy :D Huomenna pitää tehdä tälläisiä, kiitos ohjeesta!
Silmiini osui tuo vieressä oleva villasukkakuva, ostin syksyllä meidän vauvalle lastenvaatekirpparilta samalla tyylillä kudotut. Mietinkin että jossain olen sellaiset aiemminkin nähnyt! =)
MERJA KIRJOITTI 15.12.2011 - 16:02
Essuliini: Savusiika sopii varmasti myös hyvin näihin. Tuo vauvan villasukkamalli kulkee myös nimellä "junasukka". On kyllä hyvä malli, pysyy jalassa hyvin.
ESSULIINI KIRJOITTI 18.12.2011 - 11:46
No ei tullut sitten tehtyä kun tuorejuusto olikin vaniljatuorejuustoa ( :D ) ja meidän pienin tuli kipeäksi.
Malli on aivan ihana, ostin sukat ihan sen vuoksi kun olivat tosi kauniit mutta käytössä huomasin että ovat todella hyvät jalkaan. Ja juurikin että pysyy hyvin jalassa ja ovat ihanan pitkät, usein sukkien varsi on aika lyhyt :)
Joskus vielä kun pääsen tuosta kantapää-kammosta niin tälläiset kokeilen kutoa minäkin. Tai ainakin tälläiset säärystimet :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja