tiistai 13. joulukuuta 2011

Muotokuva Fimo-massastaOlen pitkään aikonut kokeilla uunissa kovetettavia askartelumassoja. Syntymäpäiväsankarille valmistettuun "elämän tauluun" muotoilin hänen muotokuvansa Fimo-massasta. Erittäin mielenkiintoinen muotoilukokemus, joten massailu saa jatkoa tulevaisuudessa. Ideoita on mielessä vaikka miten paljon. Kun taidot ja tiedot karttuu, laitan ohjeita tänne blogiini. Myös netistä löytyy paljon ohjeita erilaisten askartelumassojen muotoiluun ja paistamiseen esimerkiksi Ihan itse-keskustelufoorumilta. Lyhyesti kerrottuna massasta muotoillaan pieniä koristeita, jotka kovetetaan uunissa 130 asteessa enintään puoli tuntia. Pienen pieniin koristeisiin riittää hiukan vähempi aika. Paiston jälkeen koristeen annetaan jäähtyä ja sen jälkeen se on kivikova. Mutta työskentelyyn liittyy myös monia muita niksejä, jotka tulee tietää. Siksi kannattaa lukea ohjeet tarkkaan ennen kuin työskentelyyn alkaa. Askartelumassoista tehdään paljon mm. nukkekodin ruokia, koruja..

 Oletko sinä tehnyt uunissa paistettavista askartelumassoista jotakin? Jätä viestiä kommenttilaatikkoon, olisi kiva kuulla mitä olet muotoillut!
~~~
Aikaisemmat kommentit:
HENNA KIRJOITTI 14.12.2011 - 07:52
Kerrassaan ihana ja herkullinen tämä sinun blogi, käyn aika ajoin vierailemassa täällä. :) minulla jää joululeipomiset valitettavan vähällä, no vanhempien luona leivotaan enempi, mutta en töiden takia ehdi äitiäkään autella leipomisissa.. (Prisman kassalla kuluu ahkerasti päivät). Kiirettä pitää! :)

Joulunodotuksia sinulle!
-Henna-
MERJA KIRJOITTI 14.12.2011 - 12:05
Henna: Mukava kuulla :) Ihanaa joulun odotusta myös sinulle!
MIRJA KIRJOITTI 14.12.2011 - 18:06
Hieno tämä sun blogis, seurailen tuolat facebookin kautta ja nyt erityisesti pisti silmään tämä fimo massasta tekemäsi taideteos :) Hieno. Itse touhuan lähinnä kynsien parissa mutta näperrän siinä sivussa yleensä jotain askartelua tai leivon :) Nyt oon innostunut juurikin tekemään fimo massasta koruja. Seuraavaksi ajattelin kokeilla taikataikinaa ja näpertää siitä jotain kivaa :)
MERJA KIRJOITTI 14.12.2011 - 19:36
Mirja: Kiitos! Ja kiitos myös linkin jättämisestä. Kävin kurkkimassa ja olipa tosi hauskat korvikset ne joulutortut!! :D Korviksia minäkin olen aikonut kokeilla. Mutta hiukan on suunnittelussa, että millaisia. Millä lakkaat fimo-muotoilut? Entä millä kiinnität koukut korviksiin? Luin jostain, että ne eivät pysy kiinni "noin vain". Laitatko korviskoukun uuniin, tökättynä massaan niin että reikä pysyy auki ja sitten liimaat vielä?
MIRJA KIRJOITTI 14.12.2011 - 19:49
Mulla on noi piikit semmoisia joissa on ns. tappi pohjassa, eivätkä sen takia tule läpi. Siinä vaiheessa kun oon laittanut koukut paikolleen niin lakkaan (kynsilakalla, oon huomannu että pysyy yllättävän hyvin jos koruja ei hirveenä kolhi ;D ) ja liimaan piikin niin ettei se pyöri koukussa... tulikohan toi nyt jotenkin epäselvästi kirjoitettua? Niin ja piikki on tosiaan uunissa koko uunittamisen ajan :)
MERJA KIRJOITTI 15.12.2011 - 16:36
Mirja: Ok. Mukava kuulla kokemuksia. Täytyy ottaa kyllä massat esille heti kun ehtii ja kokeilla :)
LOTTE KIRJOITTI 15.12.2011 - 20:53
Hei Merja, Miniatyyriharrastajat käyttävät Fimo-massoja paljonkin ruokien ja leipomusten tekoon. Oikein kiva ja näppärä materiaali. Tuosta ohjeestasi pisti silmään, että ainakin Fimo suosittelee nykyään paistolämpötilaksi 110. Se muutettiin paketteihin ehkä reilu vuosi sitten.

Kiitos kivasta blogistasi!
MERJA KIRJOITTI 18.12.2011 - 17:02
Lotte: Voi hyvä kun huomasit, lämpötila meni vahingossa väärin. Vaikka taisin kyllä ensimmäisen satsini paistaa 130 asteessa, kun vanhoja ohjeita katsoin. Mutta tosiaan paketissa on tuo 110 lämpötilana. :)
ANONYYMI KIRJOITTI 12.01.2012 - 20:24
Olipa kertakaikkisen ihania nuo sinun koristeet kakkujen päällä. Olet tosi taitava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja