maanantai 5. joulukuuta 2011

KukkapikkuleivätSynttäripöytään pääsi myös tällaiset Brush Embroidery-tekniikalla koristetut pikkuleivät. Näistä saa tehtyä nättejä, vaikka koristelu vie oman aikansa. Aikaisemmin olen tehnyt tällä tekniikalla mm. synttärikakun. 

Brush Embroidery-tekniikalla koristellut pikkuleivät

Leivo ensin haluamasi muotoisia vaaleita pikkuleipiä. Hyvän reseptin löydät täältä. Kuorruta pikkuleivät jäähdyttämisen jälkeen valkuaisesta ja tomusokerista tehdyllä kuorrutteella. Anna kuorrutteen kovettua hyvin ennen kuin koristelet ne.

Kuorrutuksen päälle pursotetaan valkuaisesta ja tomusokerista tehty pikeerimassa. Ensin pursotetaan kukan uloimmat ääriviivat. Kostutetulla siveltimellä "harjataan" pikeeriä varovasti terälehden keskustaa kohti. Pikeeri ei saa kuivua, joten jokainen kukka on tehtävä yksitellen. Sivellin ei saa olla liian märkä. Siveltimen kostuttamisen jälkeen se kannattaa painaa talouspaperiin, jotta ylimääräinen vesi lähtee pois. Kun uloin viiva on harjattu siveltimellä, tehdään kukan keskelle pienempi pursotus ja "harjataan" siveltimellä. Lopuksi pikkuleivät voi koristella pienellä pehmeällä hopeahelmellä. Mikäli pakastat pikkuleivät, lisää helmi vasta hiukan ennen tarjoilua. Pikkuleivistä voit tehdä myös täytetyn version. Väliin voi laittaa esim marmeladia tai kinuskia.Aikaisemmat kommentit:
JOKEY KIRJOITTI 05.12.2011 - 20:40
Ihania! Näitä kun jaksaisi näpertää, saisi tosi näyttävän juhlapöydän. :) Vau.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja