tiistai 6. joulukuuta 2011

Rapeat nekkupiparit


"Siellä missä sydän on, siellä koti on."
Rauhallista Itsenäisyyspäivää kaikille!

Itsenäisyyspäivän aamu vietettiin tytön kanssa pipareita leipoessa. Kotilieden reseptiarkistoista löytyi hyvältä kuulostava rapeiden pipareiden ohje. Taikina oli todella hyvä käsitellä ja siitä tuli oikein rapeita pipareita. Piparitaikina kannattaa kaulita niin ohueksi kuin pystyy, näin saa parhaimman lopputuloksen.

Rapeat nekkupiparit

2 dl tummaa siirappia
3½ dl tummaa kidesokeria
3 tl neilikkaa
3 tl inkivääriä
3 tl pomeranssinkuorta
3 tl kanelia
300 g voita
3 munaa
n. 12 dl vehnäjauhoja
3 tl ruokasoodaa

Kiehauta siirappi, voi, sokeri ja mausteet kattilassa. Jäähdytä seos. Lisää munat hyvin sekoittaen siirappiseokseen. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Lisää taikinaan siivilän läpi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan tasaantua viileässä mielellään seuraavaan päivään. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä ohueksi taikinaksi ja paina siitä muotilla pipareita. Paista piparit 200 asteessa kauniin ruskeiksi noin 7-10 min. Tarkkaile paistoaikaa. Jäähdytä piparit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja