Heippa kaikille pitkästä aikaan :) Vietin tänään "25-vuotis synttäreitäni". Ystävien kesken kahviteltiin ja maisteltiin leipomaani snickers-kakkua. Todella hyvä tuli tästä reseptikokeilusta. Reseptin löysin Pullahiiren leivontanurkka-blogista, johon tosin tein leipomisvaiheessa muutoksia. Kakku on todella tuhtia joten siitä monelle.
Kiitos kaikille minua tänään ilahduttaneille <3 Marjolle kiitos kuvassa olevasta korkkari-kakkulapiosta. Se on hauska ja hyvin toimi :)
Snickers-kakku
Pohja:
120 g pehmeää rasvaa
2½ dl sokeria
2 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
100 g sulatettua suklaata
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
200 g ranskankermaa
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sulata suklaa ja sekoita massaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Lisää lopuksi ranskankerma. Sekoita massa tasaiseksi. Kaada taikina 20 cm halkaisijaltaan olevaan kakkurenkaaseen, joka on laitettu leivinpellille leivinpaperin päälle tai irtopohjavuokaan. Käyttäessäsi irtopohjavuokaa, pingoita pohjan päälle leivinpaperi. Näin saat kakun irti hyvin. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin 40 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa. Kakku saa jäädä kosteaksi, mutta ei raa'aksi. Jäähtytä pohja ja leikkaa kahtia.
Täyte:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2/3 dl vaniljakreemijauhetta
Sekoita aineet keskenään ja vatkaa käsin muutama minuutti. Anna seistä noin 5 minuuttia. Levitä täyte alimman kakkulevyn päälle ja nosta kansi päälle. Kakkupohja on sen verran kostea, että sitä ei välttämättä tarvitse kostuttaa.
Suolapähkinä-kinuskikuorrutus:
2 dl faniirisokeria
2 dl kermaa
1 rkl rasvaa
2-2½ dl suolapähkinöitä
Laita sokeri ja kerma paksupohjaiseen kattilaan. Sekoittele. Anna kiehua seoksen noin 10 minuuttia sekoitellen. Nosta kattila liedeltä, lisää rasva. Anna kinuskin jäähtyä. Levitä kinuski kakun päälle, ei reunoille. Levitä suolapähkinät kinuskin päälle.
Suklaakuorrutus:
200 g suklaata
1 dl kermaa
Laita kerma kattilaan. Anna lämmetä, sekoittele hiukan. Älä kiehauta kermaa. Ota kattila liedeltä. Lisää suklaapalat kermaan ja anna sulaa, sekoita tasaiseksi. Kaada suklaakuorrutus kakun päälle ja kuorruta kakku veitsen/palettiveitsen/lastan avulla. Laita kakku hetkeksi kylmään ennen tarjoilua. Säilytä kakku kylmässä.
Aikaisemmat kommentit:
Hurjasti onnea syntymäpäiväsankarille! :)
Pullahiiri: Vaniljakreemi sopi todella hyvin tähän. Suuret onnittelut tuoreelle kirjailijalle! :) Hieno juttu! Ja kiitos reseptivinkistä.
Tiina: Jo kakun nimestä päätellen kakku on makea kuin karamelli, joten muuta ei voi olettaa. :)
Elsa: Kannattaa kokeilla, sai paljon kehuja syöjiltä. "Pöytäliina" on itseasiassa kangas joka odottaa inspiraatiota. Jos olet täältäpäin niin hyvällä tuurilla Haapaveden kangaskaupasta löytyy vielä tuota.
Annika: Vatkasin vasta jauheen lisäyksen jälkeen, mutta toki voi tehdä niinkin, että vatkaa ensin vaniljakastiketta ja lisää sitten jauheen.