keskiviikko 22. elokuuta 2012

Angry Birds-muffinssit



Angry Birds-muffinssit olivat synttäreillä lasten suosiossa. Kieltämättä näissä oli aikamoinen näpertäminen, etenkin kun määrät olivat suuria. Malleista koitin tehdä mahdollisimman yksinkertaisia toteuttaa. Kaikkia haluamiani hahmoja en ehtinyt muotoilla, mutta samalla idealla voi tehdä myös muita pelin hahmoja vaihekuvia apuna käyttäen. Muffinssitelineeseen aseteltuna nämä olivat hauska yksityiskohta juhlapöydässä. 

Valmistusohjeet: Kaulitse sokerimassasta noin 2-3mm paksuinen levy. Ota siitä sopivan kokoisella pyöreällä muotilla paloja ja anna niiden kuivahtaa. Värjää massaa pastamaisilla elintarvikeväreillä ja muotoile vaihekuvia apuna käyttäen hahmon yksityiskohdat ja kiinnitä ne pyöreään alustaan. Anna kuivua muutama tunti tai yön yli. Nämä koristeet voi tehdä hyvissä ajoin ennen juhlia. Kun ne ovat kuivuneet kunnolla voit laittaa ne rasiaan. Säilytys huoneenlämmössä. 









Suklaamuffinssit 
12 kpl isoja tai 24 kpl normaalikokoisia

200 g pehmeää rasvaa
2 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maitoa
3 3/4 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
200 g rouhittua suklaata 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaarouheet ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteessa, keskitasolla, noin 15 minuuttia. Tarkkaile paistoaikaa. Jäähdytä muffinssit. 

Kreemi 
n.12:lle isolle muffinssille
125 g pehmeää rasvaa
noin 4 dl (250g) tomusokeria
1 rkl vettä
(aromia, elintarvikeväriä)

Pehmennä rasva sähkövatkaimelle notkeaksi. Lisää tomusokeri joukkoon pienissä erissä samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetki. Halutessasi voit maustaa kreemiä aromilla ja värjätä elintarvikeväreillä. Jos kreemi tuntuu liian jäykältä, voit notkistaa sitä hiukan lämmittämällä varovasti mikrossa miedolla lämmöllä. Laita kreemi kertakäyttöiseen pursotinpussiin jossa on sopivan kokoinen tylla. Pursota kreemi muffinssien reunoille ja aseta päälle koriste. Voit halutessasi kuorruttaa muffinssin kokonaan. Tarvittava kreemin määrä riippuu pursotusjäljestä ja tyllan koosta. Kuorruttamisen voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä. Säilytä kuorrutetut muffinssit jääkaapissa. Kreemin voi valmistaa etukäteen jääkaappiin. Huomioi että kreemi jähmettyy jääkaapissa. Voit käyttää sitä pienen hetken mikrossa, jotta saat siitä pursotettavaa. Kreemi säilyy jääkaapissa suojattuna noin viikon. 

Muffinssien kuorruttamiseen käy myös esim kermavaahto. Tällöin kuorruta muffinssit tarjoilupäivänä ja aseta koriste kerman päälle juuri ennen tarjoilua. 




Koristeet soveltuu myös leivoksien koristeiksi. Tässä munattomien mokkaruutujen koristelua. 



9 kommenttia:

  1. Ihania! Kiitos ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Aivan ihania! :) Vaikka onhan näissä varmasti ollu näpertäminen! :D

    VastaaPoista
  3. On ollut aika näpertäminen, hienoja :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) Kyllä näissä melko monta tuntia meni, tuli tehtyä aika iso satsi. Jäi ylikin ja niitäpä olikin mukava antaa eteenpäin. AB teema synttäreitä kun taidetaan juhlia melko monessa perheessä ;)

    VastaaPoista
  5. Meni aivan päin v****a vaikka tein ohjeiden mukaan, kreemistä tuli löysää ja se ei jähmettynyt, massan värjääminen ei onnistunut vaikka tein kuten neuvoit. huonot ohjeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohjeessa ei pitäisi olla vikaa. Oliko rasva liian löysää, millaista elintarvikeväriä käytit? Jos rasva on liian löysää ja elintarvikeväri esim nestemäistä niin ongelma voi olla siinä. Elintarvikeväreissä kannattaa suosia pastamaisia tai jauhemaisia värejä. Olethan ystävällinen ja jätät ensi kerralla kommentoidessasi kirosanat pois, kiitos. :)

      Poista
  6. njam njam aika syötävän näköisiä tipuja. Eikä noita voi ees syödä. koristeeksi ne pitäis jättää.

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja