Helpon ja ihanan makuisen kuningatarpiiraan loihdit tällä reseptillä! Halutessasi voit pohjan tattarijauhojen tilalla käyttää myös ruisjauhoja. Minun leipoessa tytär kävi pihamaalta poimimassa äidille ihanan orvokin <3
Kuningatarpiiras
Pohja:
1 dl sokeria
1½ dl tattarijauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua rasvaa
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun & korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille (20-24cm halkaisijaltaan).
Täyte:
noin 4 dl vadelmia ja mustikoita
400 g (a´200g) maustettu rahkavalmiste kuningatar (Valio)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja
Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte piirakan päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä. Jäähdytä. Säilytä kylmässä.
Yksi päivä koristeiden muotoiluhetken keskeytti ikkunan alta outo rääkäisy. Kanahaukka ja harakka ottivat yhteen. Aika harvinainen näky että noin läheltä tämän linnun näkee. Onneksi kamera oli likellä ja sain ikkunan läpi ikuistettua kuvaan tämän kaverin.
Tulipas kaunis piirakka :)
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaVihdoinkin sain tämän piirakan (käytin ruisjauhoja) tehtyä, hyvää on jo lämpimänä, tuskin maltan odottaa, miltä jäähtynyt piirakka maistuu!! :) Että kiitosta vain ohjeesta! :) Terveisin ystäväsi Laukaasta
VastaaPoistaHei Ystäväni ;) Tosi kiva kuulla!
Poista