torstai 30. elokuuta 2012

Kuningatarpiiras




Helpon ja ihanan makuisen kuningatarpiiraan loihdit tällä reseptillä! Halutessasi voit pohjan tattarijauhojen tilalla käyttää myös ruisjauhoja. Minun leipoessa tytär kävi pihamaalta poimimassa äidille ihanan orvokin <3 

Kuningatarpiiras

Pohja:

1 dl sokeria
1½ dl tattarijauhoja
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g sulatettua rasvaa
1 kananmuna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sulatettu rasva ja kananmuna. Sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina voideltuun & korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille (20-24cm halkaisijaltaan). 

Täyte:

noin 4 dl vadelmia ja mustikoita

400 g (a´200g) maustettu rahkavalmiste kuningatar (Valio)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
1 rkl perunajauhoja

Levitä marjat pohjan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä täyte piirakan päälle. Paista uunin alimmalla tasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarkkaile kypsyyttä. Jäähdytä. Säilytä kylmässä.




Yksi päivä koristeiden muotoiluhetken keskeytti ikkunan alta outo rääkäisy. Kanahaukka ja harakka ottivat yhteen. Aika harvinainen näky että noin läheltä tämän linnun näkee. Onneksi kamera oli likellä ja sain ikkunan läpi ikuistettua kuvaan tämän kaverin. 

4 kommenttia:

  1. Tulipas kaunis piirakka :)

    VastaaPoista
  2. Vihdoinkin sain tämän piirakan (käytin ruisjauhoja) tehtyä, hyvää on jo lämpimänä, tuskin maltan odottaa, miltä jäähtynyt piirakka maistuu!! :) Että kiitosta vain ohjeesta! :) Terveisin ystäväsi Laukaasta

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja