tiistai 10. syyskuuta 2013

Saippuan valmistusta

"Kahvisaippua"

Viime vuonna käsityömessuilta lähti mukaan saippuan valmistustarvikkeita. Kyseessä oli siis saippuamassa, johon voi lisätä haluamaansa väriä, tuoksua tai muuta kivaa. 
Muutamat testisaippuat sain valmistettua tästä massasta. Puolesta kilosta saippuamassaa tuli nämä kuvassa olevat muotit täyteen. 


Pakkaukseen kuului valkoista saippuamassaa, kaksi eri väriä, yksi tuoksu ja silikonimuotit: pikkusydämet sekä muffinssimuotit. Mukana oli tietysti myös ohje valmistukseen. Itse valmistus oli helppo. Massa pilkottiin mikron kestävään astiaan ja se sulatettiin mikrossa varovasti. Tämän jälkeen massaan laitetaan loput aineet kuten väri, tuoksu tai muita lisäyksiä kuten hunaja, kahvipurut, helmiä, nappeja, kukanterälehtiä silputtuna (ja kuivattuna).. Ideoita saippuanvalmistukseen on netti pullollaan. Massa jähmettyy todella pian joten näiden lisättävien aineiden kanssa saa olla todella nopea. Massa kaadetaan muotteihin ja annetaan jähmettyä muutama tunti. Itse laitoin muotit pakkaseen, jossa ne jähmettyivät nopeasti. Ohjeessa suositeltiin, että muoviin käärittävät saippuat tulisi jähmettää kaksi vuorokautta. 

Seuraavaksi täytyy hankkia läpikuultavaa saippuamassaa. Nimittäin idea saippuoista joissa on mm. helmiä seassa kuulostaa ihanalta. Ennen valmistusta kannattaa lukea netistä lisää ohjeita valmistukseen. Muutama pikkumoka tuli tehtyä, kuten se että en kuivattanut kukanterälehtiä ennen massan sekaan laittoa ;) Luulen että tästä syystä kehäkukan silput painuivat saippuan yläosaan muotissa ollessa. Täytynee seurailla miten saippuat säilyy tämän vuoksi. Ihania pikkulahjoja vaikkapa pukinkonttiin, kunhan saa hiukan harjoitusta enemmän ;) Hauska olisi myös joskus päästä kokeilemaan saippuamassan valmistusta ihan alusta lähtien itse. 

"Kehäkukkasydämet"

2 kommenttia:

 1. Miten ihanan harrastuksen olet löytänytkään :) Minulla on blogissa muutamia juttuja joista saattaa olla iloa saippuan valmistuksessa. Esim suklaa- ja vaniljasaippua. Käytän vaniljasaippuaan vaniljatangon siemeniä ja suklaasaippuaan sulatan suklaata :) Sopivia saippuoita leipurille ;D
  http://taikakakut.blogspot.fi/search/label/Saippuat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tällaista saippuan valmistuksen testausta. :) Tykkään kokeilla aina vähän kaikkea uutta. Kiitos linkistä, täytyy käydä tutustumassa, jospa innostun kokeilemaan lisää!

   Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja