keskiviikko 12. maaliskuuta 2014

Hopeaa enkelin siivestä ripotellaan..


"Aamukastetta laitetaan 
pieneen kultaiseen rasiaan.
Hopeaa enkelin 
siivestä ripotellaan ja
auringon säteellä sekoitetaan.
Näin pienet tytöt valmistetaan." 


Pikkuinen tyttö sai ristiäisjuhliin valmistamani kakun sekä koristeen. Täytteiksi valitsin valkosuklaa; sekä sitruuna-persikkatäytteet. Kakkuun tulee mielestäni juuri sopivat maut, kun toinen täyte on makea ja toinen raikkaampi. Juhlijoiden mukaan kakku maistui hyvälle. Kakkuun oli tarkoitus tulla koripursotukset reunoille. Hiukan kuitenkin tuli mutkia matkaan. Ensimmäisen kerran minulla kermasatsi juoksettui! Onneksi olin varannut kermaa reilummin ja ne riitti peruspursotuksiin. Paljon onnea pikkuiselle elämään!

Pikku tytön ristiäiskakku

Kakkupohja:

8 munaa
4 dl sokeria
1½ dl kiehuvaa vettä
8 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vaahdota kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vaahdon tiedät olevan hyvä silloin kun vaahdosta jää pinnalle kuvio vispilää nostaessa. Lisää muna-sokerivaahtoon kiehuvan kuuma vesi (veden voi kiehuttaa nopeasti mikrossa) samalla varovasti sekoittaen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän lävitse. Sekoita varovasti kaapimen avulla vain sen verran, että taikina on tasaista. Kaada taikina hyvin voideltuun & korppujauhotettuun kakkuvuokaan, jonka läpimitta on 24cm. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, noin 45 min. Paistoaika on vaihteleva, riippuen uunin tehosta. Anna pohja vetäytyä vuoassa noin 10-15 min, uunista oton jälkeen. Kumoa pohja leivinpaperin päälle vasta tämän jälkeen. Anna jäähtyä hyvin. Leikkaa 3 osaan.

Kostutus:
5 dl vettä
½ dl sokeria

Kiehauta vesi ja sokeri. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kostutusveden määrä on tässä ohjeessa noin mitta. Sienikakkupohjaa saa kostuttaa enemmän kuin normaalipohjaa jotta se ei jää kuivaksi. Hetki ennen tarjoilua täytetty kakku vaatii enemmän kostuketta kuin edellisenä päivänä täytetty kakku. Itse teen aina kostutusvettä reilun määrän ja jos sitä jää yli, se säilyy jääkaapissa. Kostuttaa voit myös limsalla, vaniljamaidolla, mehulla.. 

Valkosuklaatäyte:
1 levy valkosuklaata sulatettuna
400 g vaniljatuorejuustoa
2 rkl vaniljasokeria
3 dl kermaa

Vaahdota kerma. Sulata suklaa. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 

Sitruunainen persikkatäyte:
400 g sitruunatuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl vaniljasokeria
300-400g säilykepersikoita (omassa mehussa) pieninä kuutioina
3 dl kermaa

Vaahdota kerma. Sekoita kaikki ainekset keskenään. 

Täytä kakku. Täytteiden on tarkoitus kakussa tulla eri väleihin. Halutessasi voit täyttää kakun edellisenä päivänä, jolloin kakku ehtii mehustua. Kuorrutuksen voit tehdä juhlapäivänä. Kakku on helppo täyttää vuokaan jossa pohja on paistettu. Vuoraa vuoka kelmulla ja täytä kakku. Kun kakku on ollut vuoassa yön yli, kumoa se tarjoiluastiaan ja kuorruta. Näin kakun sivuista tulee myös helpommin täysin suorat. 

Kuorrutus:

noin 7 dl Vispikermaa
sokeria maun mukaan

Vatkaa kermavaahto vaahdoksi. Mausta sokerilla. Sivele täytetyn kakun päällysosaan paletin/lastan avulla sileä ohuehko kerros kermaa. Tämän jälkeen sivele kakun reunoille kermasta "tarttumapinta" paletin avulla. Aseta kertakäyttöiseen pursotinpussiin tähtitylla (koko nro.8-10). Täytä pussi kermavaahdolla ja pursota ensin pitkät sivut. Sen jälkeen tee kakun päälle reunapursotukset. Koristele kakku. 

Koriste:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja