sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Hopeatoffee-palat


Hopeatoffee-palat.. Hiukan tahmaisia kuorrutuksineen, mutta hyviä :) Pohjana käytin vanhaa tuttua Helmin herkku-reseptiä

Hopeatoffee-palat  pellillinen (1kkp= 1½dl)

Pohja:

2-3 Munaa
2 kkp Sokeria
3 kpp Vehnäjauhoja
2 tl Leivinjauhetta
150 g Sulaa rasvaa
1 kkp Maitoa

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Lisää sulatettu voi, sekä maito. Sekoita hyvin. Vuoraa pelti leivinpaperilla. Kaada taikina leivinpaperin päälle. Minulla käytössä oli normaali pellistä hiukan pienempi malli. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10-15 min. Anna jäähtyä.

Kuorrutus:

1 pss (n.170g) Hopeatoffee-karamelleja
2 dl kermaa
n. 2-3 dl tomusokeria

Koristeluun: Esim. Dr.Oetker Konfetti-koristelurae

Laita karamellit ja kerma kattilaan. Sulata karamellit kermaan hiljalleen kiehauttaen n.15 min, koko ajan sekoittaen. Kun seos on tasaista, ota kattila liedeltä ja anna massan jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää joukkoon tomusokeri ja sekoita massa tasaiseksi. Levitä kuorrutus pohjan päälle ja koristele heti. Anna kuorrutteen jähmettyä hyvin kylmässä. Kuorrutus on hiukan tahmeaa. Saat leikattua palat siististi kun käytät veistä kuumassa vedessä välillä. Säilytä jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Ompa kiinnostavan oloinen. Täytynee laittaa kokeiluun :)

    http://masussamakeaa.blogspot.fi

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja