tiistai 22. heinäkuuta 2014

Tuttinauha rutisevalla lelulla (ompeluohje)

 
Nettiä selatessa en löytänyt kunnon ohjetta tuttinauhan ompeluun. Niinpä täytyi kokeilla vain ommella menemään ja katsoa mitä siitä tulee. Sitä en tiedä, onko tämä "oikea tyyli" tehdä tuttinauha, mutta mielestäni tästä tuli toimiva ja siisti. Kankaita leikellessä tuli mieleen hauska idea, josko tuttinauhaan kiinnittäisi pienen rutisevan lelun vauvalle. Tosin pienoinen ongelma oli mistä saada hyvin rutisevaa materiaalia lelun sisälle. Mikään normaali muovipussi tms ei rutissut testatessa tarpeeksi. Niinpä päädyin saksimaan vanhan rutisevan pienen pehmokirjan osiin ;) Toivottavasti tästä ohjeesta on iloa muillekkin.
 
Tuttinauha rutisevalla lelulla-ohje
 
Tuttinauhaan tarvitset:
~ tuttinauhan pidikkeet (1 kpl tuttirengas ja 1 kpl klipsi)
~ kangasta nauhaa varten noin 25-30 cm x 6 cm (leveys pitää suhteuttaa pidikkeiden reikiin sopivaksi, minulla pidikkeet oli 20mm) & silitettävää tukikangasta samankokoinen palanen
~ halutessasi lelua varten leikkaa sopivan kokoiset palat päällyskankaista, tukikankaasta sekä rutisevasta muovista 
 
 
Silitä kankaiden nurjalle puolelle tukikankaat kiinni.
 
 
Taita nauhakankaan reunat keskelle ja silitä taitteet.
 
 
Taita vielä kerran kangas kahtia ja silitä. Näin nauhaan tulee neljä kerrosta.
 
 
Ompele suoralla ompeleella läheltä reunaa molemmat sivut.
 
 
Pujota nauha pidikkeen läpi, taita nauhan pää hiukan taitteen alle piiloon. Ompele taitos. Itse käytin tähän vahvempaa neulaa koska kangaskerroksia oli niin monta.
 
 
Harsi käsin lelun osat kiinni toisiisa sen värisellä langalla jonka erotat ja voit myöhemmin poistaa helposti. Kankaiden sisällä on tässä vaiheessa asetettu myös rutiseva muovi ja myös se ommellaan kangaspaloihin kiinni. Taita kankaiden reunat sisällepäin.
 
 
Ompele lelun reunat koneella. Ja poista käsin ommeltu lanka.
 
 
Ompele lelu kiinni konella tuttinauhaan.
 
 
Lopuksi esim tällaisen sienen voi koristella napilla. HUOM! Kaikki napit ym on ommeltava niin hyvin kiinni leluihin, että ne eivät varmasti irtoa vauvan sillä leikkiessä. Tarkista myös lelu silloin tällöin.
 
Täältä näet toisen tuttinauhan jossa on lelu kiinni: http://merjanleivonta.blogspot.fi/2014/07/vauvan-kotiintulovaatteet.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja