torstai 17. heinäkuuta 2014

Vaunuverhoja

 
Nyt taitaakin tulla aika paljon päivityksiä ompeluksista mitä olen kevään aikana pikkuhiljaa valmistanut.. Mutta ei tästä ole kokonaan ompelublogi tulossa. Eiköhän tässä vielä ehditä jossain välissä jotain kivaa leipoakin..
 
Innostuin ompelemaan sekä vauvan vaunuun että turvaistuimeen omat suojat. Ei tarvitse sitten vaihdella kokoajan kun on molemmissa omat. Samalla ajattelin kokeilla miten onnistun applikoimaan. Tähän mennessä olen applikoinut vain muutaman pienen kuvion ja nekin huonolla menestyksellä. Vaunuissa meillä on värinä metsänvihreää ja ripaus oranssia. Ajatus lähti niistä väreistä ja niinpä taustaksi valitsin vihreän velourin. Applikointikaavat ovat piirretty vapaalla kädellä. Hahmojen taakse, vihreän kankaan taustapuolelle silitin lisäksi vielä tukikankaan kiinni. Sen ansiosta applikointikuvioiden ompelu onnistui todella näppärästi. Nauhat ja vuorikangas ovat tumman ruskeaa trikoota jossa oranssit pallot. Silitin kankaat kiinni reunoista applikointiin käytettävällä liimatuella. Samalla renkaiden reikäkohdat sai tukea enemmän.
 
 
 
 
Reunat kanttasin vaalean beigellä kanttinauhalla. Päälle ompelin oranssilla langalla tiheästi siksak-ommelta. 
 
 
Nauhat tein taittaen sopivan kokoisen palasen ensin sivuilta keskelle, jonka jälkeen silitys jotta nauha pysyy kasassa. Sitten vielä nauha yhdesti taittaen ja silitys. Reunat ja päät ommellaan. Tarvittaessa päistä leikataan epätasaisuudet pois.

 
 
Verho suojaa vauvaa tuulelta, auringolta, antaa nukkumisrauhan jne. Tietysti täytyy huolehtia että jää myös ilmarakoja. Tästä kettuverhosta tuli sen verran paksu, että on ihan hyvä että reunat ovat vähän kuprulla. Vaikka ajattelin vielä näyttää ratkojaa tälle verholle, mutta tulin toisiin ajatuksiin sitä vaunuihin sovittaessa. Nauhojen ja renkaiden avulla verhon asentoa voi säätää.


 
Tässä verhossa käytin kankaana vanhaa retrokangasta. Verho on paksuhkoa puuvillaa, ilman vuorta. Reunat on kantattu valkoisella kanttinauhalla. Koristeeksi ompelin käsin kukkasen, jonka keskelle laitoin napin. Kukan ompeluohje löytyy esimerkiksi täältä: http://www.nappikauppapunahilkka.fi/tuoteryhmat/vinkit-ja-ohjeet/ompeluohjeet/tuotteet/ompeluohje-kangaskukat

 
Verhon yläosaan laitoin varulta tukikankaan taustalle reikiä varten, mutta sitä ei olisi tarvittu kuitenkaan. Kangas oli niin tukevaa, että "sirkkojen" laitto olisi onnistunut ilmankin. Sirkkarenkuloiden laitto olikin ikävin vaihe. En saanut niitä paikoilleen oikeiden ohjeiden mukaisesti, ne litistyi. Lopulta käytin apuna korupihtejä joilla taivuttelin taustakappaleet paikoilleen. Katsotaan miten kauan pysyvät..2 kommenttia:

  1. Upeita! Näitä lisää!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ompeluksia on tullut tehtyä jos jonkilaisia. Kunhan ehdin niin kuvaan ja laitan tänne näytille.

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja