tiistai 15. heinäkuuta 2014

Vauvan kotiintulovaatteet

 
Kevään aikana minua puraisi ompeluinto. Sen innoittamana on pikkuhiljaa tullut opeteltua mm. vauvan vaatteiden valmistusta, kantapään kautta. Tässä esittelen ensimmäisen mielestäni kokonaan onnistuneen vauvan jumpsuitin sekä siihen lisäksi ompelemani pienen nauhalakin, tumput ja tuttinauhan. Ompelutaitoni ovat täysin alkeelliset tässä vaiheessa, mutta opin (ja onnistuin) tätä settiä ommellessa silti mm. kaksoisneulan käytön, haarakiilan ompelemisen, hupun vuorittamisen ja vetoketjukin onnistui enemmän kuin hyvin. Haarakiila on monen mielestä vaikea ommella.. Liekkö minulla ollut aloittelijan tuuria, mutta ei sen ompelemisessa minusta mitään ihmeellistä ollut kun noudatti ohjeita. Peikkokangasta muuten näyttää olevan tällä hetkellä alennuksessa Kärkkäisen nettikaupassa.. Tuttinauhan ompeluun laittelen ohjeita myöhemmin. Siihen ompelin keskelle rutisevan pienen "lelun" kiinni.
 
Kankaat:
-pallotrikoo ja turkoosi resori http://www.hannankangas.fi/
-tuttiketjun pidikkeet: http://www.nappikauppapunahilkka.fi/
 
Jumpsuitin kaava: Ottobre 6/2012, Nukkumatti-unihaalari (malli on mukavan kapea), johon lisätty huppu käyttäen apuna Ottobre 4/2012 vauvan jumpsuitin kaavaa. Huppu muokattu hiippahupun muotoon ja pienennetty hiukan. Puku on kokoa 56.
Nauhalakin kaava: Ottobre 6/2013, Giant Triangle-myssy, koko 36.
Tumppujen kaava: itse tehty.

4 kommenttia:

 1. Ihana setti!! On ne nuo vetoketjut pelottavia, kun olen vqrmaan vuoden haaveillut vastaavan haalarin ompelua, mutta yhden yökkärin olen saanut aikaiseksi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Miia :) Minullakin esimmäiset vetoketjut meni miten sattuu. Mutta kun tarkasti neulotti ja asetteli niin tähän sain sen onnistumaan. Ei muuta kuin rohkeasti kokeilemaan :)

   Poista
 2. Aivan ihana ja pirteä setti! Huolellista työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tästä onnistumisesta sai kyllä paljon intoa ja tekisi mieli ommella lisää ja lisää. Kauan tähän meni aikaa, mutta siksi se onnistuikin.

   Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja