torstai 16. marraskuuta 2006

Pritsausmalleja

Selailin vanhoja kouluaikaisia kansioita ja eteen tuli pritsaus malleja. Malleja on vaikka minkälaisia.  Niitä voi kehitellä myös itse. Tässä joitakin perusjuttuja. Taitavaksi pritsaajaksi tulee kun harjoittelee paljon. Kannattaa tehdä leivinpaperista pursotuspussi sekä pieni määrä pikeeriä ja harjoitella leivinpaperin päälle. Myös sulalla suklaalla kannattaa harjoitella samoin, koska sillä on hieman erilainen koristella kuin pikeerillä. Hyvää harjoitusta on myös piirrellä ihan kynällä paperille koristekuvioita. Nämä koristemallit saa kopioida. Se onnistuu kun viet hiiren kuvan päälle ja painat oikeaa painiketta. Ja sieltä valitset "tallenna kuva". Nämä mallit on kolmessa eri kuvassa.




Aikaisemmat kommentit:
KAURISLAPSI KIRJOITTI 18.11.2006 - 09:05
Voi kiitos!
Heti kopsasin ja täytyy koittaa...sittä pussia en vielä osaa kyllä taitella. Olikohan sekin jossain netissä se ohje?
MERJA KIRJOITTI 18.11.2006 - 09:47
Kyllä varmaan jonku sivuilla oli.. mutta leikkaat vaan kolmion leivinpaperista. Ja kierrät sen sormien ympärille ja kiristät niin että siitä kärestä tulee tiukka. Ja sitten vaan taitat vähän sieltä aukko päästä että se pysyy koossa. Jos se ei oo "tiukka" se pursotin niin pritsaus menee mutkille eli ei tule suoraa pritsausta. Ja ei kannata liian pientä tehä siitä.. Toivottavasti tää oli tarpeeks selvä :0) Tuli tuossa mieleen että meillä tais olla koulussa oikeen tunti siihen että harjoteltiin tekemään sitä pussia ;0) Ja harjoituspritsattiin aina kun oli aikaa.
MERJA KIRJOITTI 18.11.2006 - 09:49
Niin ja se kärki pitää sit leikata ihan suoraan. Muuten se saa aikaan kierteen että ei tuu suoraan se aine sieltä.
KAURISLAPSI KIRJOITTI 19.11.2006 - 20:01
Kokeilin ensimmäiset testit kun lapsi (1v 10kk) pursotteli pipareille. Tein vaan voipaperista ja ihan kääpiökokoa. Täytyykin testailla lisää, että oppii.
ANISSETTE KIRJOITTI 22.10.2007 - 15:58
Kiitos paljon malleista! Tätä tekisikin mieli harjoitella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja