lauantai 18. marraskuuta 2006

Marianne-kuivakakku


Tänään kokeilin anopilta saamaani kuivakakun ohjetta. Tulipa tosi hyvät kakut, vaikka itse sanonkin. Tosin muuttelin kyllä ohjetta sen verran, että laitoin kermaviilin tilalle purkillisen rahkaa ja siihen loraus kermaa. Kermaviiliä kun ei monesti kaapissa ole jemmassa, jos ei varta vasten osta. Kakusta tuli kuohkea, hyvä rakenteinen ja tietenkin tosi hyvän makuinen! Päälle vielä laitoin maitosuklaakuorrutuksen ja hopeakuulia koristeeksi.

Marianne-kahvikakku

200 g Rasvaa
2½ dl Sokeria
3 Munaa
1 dl Kermaviiliä (tai sitä rahkaa ja loraus kermaa)
1 tl Leivinjauhetta
2 tl Vanilliinisokeria
4 dl Vehnäjauhoja
2 rkl Kaakaota
1½ dl Marianne murskaa 

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat vatkaten. Lisää kermaviili/rahka, jauhot ja karkkimurska. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa noin 50 min. Päälle voit laittaa suklaakuorrutteen tai tomusokerikuorutteen halutessa.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
MARI KIRJOITTI 19.11.2006 - 11:43
NAM NAM!!
MERJA KIRJOITTI 21.11.2006 - 08:41
Nam nam olikin kun maisteltiin :0) Kannattaa napata resepti talteen!
INK-KU KIRJOITTI 21.11.2006 - 10:16
Kuulostaapa herkulliselta ja tosi kaunis koristelu! Hmm.. miksi minä en ikinä tajua valuttaa suklaata noin.. ;) *pistää idean korvan taakse joulua ajatellen*
LINTU75 KIRJOITTI 05.12.2006 - 17:12
Pakko sanoa, että ostin itsekin tuollaisia sisustuspalloja...tosin luumun värisiä, kuten muukin olohuoneen sisustus on=)
MAIJA KIRJOITTI 06.03.2007 - 14:52
Sulla on paljon hyviä ohjeita ja vinkkejä.. mitä ei tulis ite heti ekana mielee:)
VILLE VIRTANEN KIRJOITTI 26.03.2007 - 11:46
Hymiöiden käyttö on keskimääräistä ärsyttävämpää tämänkaltaisessa tekstissä, jonka kuitenkin luen asiatekstiksi. Laitan kakun ohjeen harkintaan, sillä hymiöt pilasivat kulinaristiset makunystyräni.
MERJA KIRJOITTI 26.03.2007 - 18:11
Ville Virtanen: Kiitos kommentista, se pisti minut nauramaan. Kukin saa tehdä blogistaan omanlaisen eikös niin? Mukavaa kevättä sulle! Ja kannattaa ottaa tuo ohje talteen, hymiöistä huolimatta. Kakku oli hyvää!
TAYRYEL KIRJOITTI 27.08.2007 - 13:50
Tästä kakusta tuli aivan taivaallisen hyvää. Raikkaan makuinen ja onnistui todella hyvin. Kiitos ihanasta ohjeesta, teen aivan varmasti uudestaan.
MARIA KIRJOITTI 18.09.2007 - 15:31
tein kakun ja siitä tuli taivaallisen hyvää,kuorrutin hieman tummalla suklaalla ni voe jee ku hyvää=) tosi hyvä ja helppo ohje kiitos=)
SATU K. KIRJOITTI 05.10.2007 - 18:59
aionpas leipoa tuon kakun, voi on jo kulhossa lämpenemässä, että paremmin vaahtoutuu. Hassu mies tuo ville virtanen, ei kai tämä sentään mitään asiakirjatekstiä ole ;-0
EMILIA KIRJOITTI 24.02.2008 - 15:36
Todella herkulliselta ohjeelta näyttää!! =)
EMILIA KIRJOITTI 24.02.2008 - 15:36
Todella herkulliselta ohjeelta näyttää!! =)
ASKO KIRJOITTI 26.08.2008 - 20:32
No just.. koskaan en ole ennen kakkua tehnyt mutta sitten törmäsin tähän reseptiin... Pakko oli tehdä ja tuli älyttömän hyvää!!! Kiitos siis reseptistä :)
NIINA KIRJOITTI 08.03.2009 - 10:35
tää on ihan SAIRAAN HYVÄÄ!!! olen tehnyt monta kertaa jo tätä kakkua ja meinaan tänään tehdä sen myös!!! kiiiiitos reseptistä!! =)
KAISA KIRJOITTI 25.03.2009 - 09:44
Tätä pitää kokeilla lahjaksi saatuihin vuokiin, näyttää niin herkulliselta! Niissä on sellaisia donitsin kokoisia rinkuloita niin tehdään "leivos"kuivakakkuja pojan kanssa.
Mitenköhän kauan tällaiset kuivakakut selviää hyvänä ilman pakastamista, osaatko yhtään arvioida? Voisi suunnitella leipomisen niin, että laittaa osan pakkaseen ja osa voisi odottaa muuten maanantain juhlia...

ps. Käyhän osallistumassa arvontaan blogissani ;)
SAARA KIRJOITTI 14.06.2009 - 11:22
Voi jehna. Leipasin kakun ja tunnin jälkeen meinasin ottaa kakun ulos, mutta se oli edelleen ihan löysää sisältä :o
Käytin kermaviilin sijasta kreikkalaista maustamatonta jogurttia, joka on lähes täysin vastaavaa koostumukseltaan. Mikähän muu on voinut mennä pieleen? Uunikin on toiminut moitteettomasti... miten isoon vuokaan olisi hyvä tehdä?
MARJO KIRJOITTI 06.08.2009 - 21:07
Minäkin innostuin ohjetta kokeilemaan. Taikina maistui taivaalliselle ja innolla odotin kakun valmistumista. Mutta mutta... kakun reunat rönsyilivät yli vuoan, no ei se vielä mitään mutta kun kakku oli jäähtynyt niin se "ratkes", siihen tuli siis "reikiä"..kakku on raa'an oloinen sisältä vaikka oli uunissa reilu 50min. Missä meni pieleen???????
TEEA KIRJOITTI 20.01.2010 - 08:38
mullakin kakku oli uunissa ´yliajan´ 1,2h ---sisältä täysin raaka :/ en jaksanut sit vatvoilla sen kaa enempää , ja leivoin toisen kakun. . .mut olihan se raakanakin namia , kun sitä napsin :D
MERJA KIRJOITTI 20.01.2010 - 11:39
Saara ja Marjo: Anteeksi en ole huomannut teidän viestiä!
Teea ja muut: Onpas jännä juttu.. Olen tehnyt tätä monta kertaa ja myös kaverini ja on onnistunut. Laitoitteko kermaviiliä kakkuun vai jotain muuta sen tilalle? Tietysti tuo suklaa kakussa voi tehdä kakun "raa'an oloiseksi"..
SATU KIRJOITTI 20.03.2010 - 19:11
Leivoin elämäni ensimmäisen kakun viime jouluksi tämän ohjeen mukaan ja siitä tuli niin herkullinen, että kakku syötiin jo aatonaatto iltana, joten uusi kakku uuniin aatto aamuna. Se oli menestys vieraiden kesken niin ulkonäöllisesti, kuin maultaankin.
Taas on kakku uunissa ja vesi kielellä odottelen valmistumista. Kiitos Merja =)
ZIP.. KIRJOITTI 24.11.2011 - 17:46
Kiitos hyvästä reseptistä :)
SUVI KIRJOITTI 18.12.2011 - 19:47
Tehdäänkö tuo kuorrutus niin, että vain sulatetaan suklaata ja se valutetaan kakun päälle? Kuinka kauan kakku säilyy?
SUVI KIRJOITTI 18.12.2011 - 19:50
Kysyisin vielä, että tarkoittaako purkillinen rahkaa 2 dl purkkia? Ja kuinka paljon on loraus kermaa? :P Olen niin huono leipomisessa, että tarvitsen tarkat mitat.
MERJA KIRJOITTI 18.12.2011 - 20:32
Suvi: Kyllä kuorrutuksen tein sulattamalla maitosuklaata ja valuttamalla se päälle. Helpoiten se tapahtuu laittamalla suklaa vahvaan pussiin ja pursottamalla. Minulla on tuohon tekstiin tullut virhe ainesuhteissa, mutta itse reseptissä se on oikein. Eli 1 dl kermaviiliä TAI 1 dl rahkaa, johon lisätään loraus kermaa. Lorauksella tarkoitan noin 2-3 rkl kermaa. Eli sen verran, että rahka löystyy ihan vähän, mutta uskon, että kakku onnistuu mainiosti myös ilman tuota kerman laittamista. :)
SUVI KIRJOITTI 19.12.2011 - 20:53
Kiitos paljon, mukavaa joulun aikaa!
SUMI KIRJOITTI 30.01.2012 - 20:23
Olipas herkullinen ohje! Tämä oli pakko kopsia ja ottaa käyttöön. :) Kiitos!
PIRITA KIRJOITTI 18.09.2012 - 22:12
help, viesti lipesi käsistä kun koitin taas saada skandi ä ja ö lauseeseen, nyt en yhtään tiedä tuliko edellinen vuodatus perille :-
mulla on hollantilainen läppäri ja ä vaatii yhteensä 5 näppäimen painalluksen, samoin ö. jossain vaiheessa vuodatusta siis äsken painoin kriittisellä hetkellä väärin ja tarina lipesi käsistä. anteeksi jos tulee nyt 2x.
mutta siis ollaan mun pojan kanssa Suomessa sieni- ja puolukkametsässä ja koska se melkein jo täyttää 4v. mikä on Hollannissa iso juttu kun koulu alkaa sinä päivänä, tahdoin viettää täälläkin paikalliselle suvulle synttärit ylihuomenna.
googlasin kuivakakkujuttuja ja päädyin sun ihanille(!) sivuille! vau mitä reseptejä ja VAU mitä kuvia! mulla on käytössä 1 kakkuvuoka, sellainen perinteinen pyöreä, jossa reikä keskellä, silikonia ja vetää 2l (mittasin äsken) ja jää vielä pieni reuna yli.
osaisitko neuvoa voinko tehdä pätkiskakkua tai mariannekakkua 1.5x tai 2x satsin tuohon vuokaan, se vaikuttaa aika suurelta (vieraita tulee melko paljon, teen mielelläni kerralla isomman). ja pitäiskö silloin paistaa hiukka matalammalla lämmöllä vähän kauemmin?
toivottavasti saat tämän viestin ajoissa ja eikö ole aika hieno juttu että tällä tavalla saa inspiroitua toisia, ihan ventovieraita? kuin taide :-)
kiitos jo etukäteen! t. Pirita ja Jonathan (melkein 4v)
MERJA KIRJOITTI 19.09.2012 - 13:23
Pirita: Kiitos viestistäsi! :) Kiva kun jotkut kuvat vielä näkyy täällä entisessä blogissani. Kuvapalvelimen kuvat ovat tässä blogissa hävinneet viimeisen 3 vuoden ajalta. Nykyinen blogini löytyy osoitteesta http://merjanleivonta.blogspot.fi ja tulen sinne siirtämään nämä entiset reseptitkin kunhan vuodatus.net korjaa työkalun jolla blogin sisältö pystytään siirtämään kokonaisuudessaan. Sitten palautan myös kuvat paikoilleen. Tosin siinä voi mennä vielä aikaa.

Mittasin vuoan millä tämän mariannekakun tein ja se vetää 1,2 l. Joten kun muutat reseptiä 2 l vuokaan sopivaksi niin resepti pitää kertoa 1.7 kertaiseksi. Ja pätkiskakkuvuoan vetoisuus oli 1,5 l joten se resepti pitää kertoa 1,3 kertaiseksi. Määristä tulee hiukan "oudot", mutta näillä saat 2 l vuoan täyteen. :) Kysy jos on jotain mielessä. Paistoaika muuttunee pitemmäksi kun massaa on enemmän, kokeile vaikka tikulla kakkua kun se on paistunut noin 45-50 min. Lämpötila pidä samana ja jos näyttää että pinta tummuu liikaa ennen kuin kakku on kypsä niin voit laittaa siihen päälle loppuvaiheessa leivinpaperin palasen. Toivottavasti kakku onnistuu! Paljon onnea Jonathanille synttäreiden kunniaksi! Alkaapa teillä koulu aikaisin siellä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja

Lähetä kommentti