sunnuntai 7. joulukuuta 2008

Piimäkakku


Pakastimen täyttöurakka jatkuu.. Tässä hyvä piimäkakunohje.

Piimäkakku

3 dl Piimää
200 g Sulatettua rasvaa
2 dl Sokeria
½ dl Siirappia
2 tl Neilikkaa
2 tl Inkivääriä
2 tl Kardemummaa
1 tl Soodaa
6 dl Vehnäjauhoja
2 dl Rusinoita

Sekoita kaikki ainekset keskenään hyvin. Voitele ja korppujauhota kahvikakkuvuoka. Paista kakkua uunin alaosassa 175 asteessa noin tunti.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
SIRKKU KIRJOITTI 09.12.2008 - 08:29
tätä pitää kokeilla:)
MERJA KIRJOITTI 09.12.2008 - 11:11
Tämä on kyllä hyvä ohje, vanha sellainen. Onnistuu varmasti :) Kypsyyttä kannattaa kokeilla tikulla.
ESSULIINI KIRJOITTI 09.12.2008 - 19:47
Pitäiskin tehdä piimäkakkua pakastimeen..
Voiskohan nuo rusinat vaihtaa vaiks desiin suklaarouhetta..? Tykkään rusinoista mutten leivonnaisissa tms.. :)
MERJA KIRJOITTI 09.12.2008 - 21:24
Essuliini: Joo voi varmasti laittaa suklaatakin. Tai jättää pois ettei laita suklaata tai rusinoita. :)
NOORA KIRJOITTI 15.12.2008 - 16:20
Nami nami, näyttää herkulliselta ja onkin varmasti :) Kiva jos jollain pitää pakastinta täyttää, meillä pitäis pikemminkin tyhjentää ja se rajottaakin sitten leipomista vähäsen...
ENT-TU KIRJOITTI 19.12.2008 - 16:54
Oho, jännä piimäkakku kun ei olekaan tumma! Ihanaa vaihtelua :)
PIA KIRJOITTI 22.12.2008 - 08:40

Tulin toivottamaan sinulle ja perheellesi oikein Hyvää ja Rauhalllista Joulua <3
TIINA KIRJOITTI 11.01.2009 - 19:08
En ole koskaan tehnyt piimäkakkua, nyt ajattelin kokeilla ohjeellasi. Uunissa on, toivotaan, että onnistuu minultakin!
MIA KIRJOITTI 03.11.2010 - 10:33
Tämäpä menee kokeiluun, kun näyttää vaalealta, bniin silloin se varmasti on erilainen kuin muut aikaisemmin kokeilemani.
KARJALAINEN M KIRJOITTI 20.03.2011 - 18:36
Käytitkö vaaleaa siirappia, kun kakkusi on paljon vaaleampi mitä omani? Minä käytin leipäsiirappia kun muuta ei ollut kotona.Hyvää siitä tuli niinkin.Tein ohjeesi mukaan samantien kaksi kakkua,paistuvat samalla lämmöllä.Toisen mies vie mukanaan töihin,syövät päiväkahvilla miehet porukalla sen.Kiitos ohjeesta.
MERJA KIRJOITTI 20.03.2011 - 21:50
Karjalainen M: Käytin ihan normaalia tummaa siirappia. Luonnossa kakku on hiukan tummempi kuin kuvassa. Kameran valotus taitaa tehdä siitä hiukan vaaleamman.. Täytyisikin tehdä piimäkakkua uudelleen :)
MERJA KIRJOITTI 20.03.2011 - 21:51
Mutta kakun voi kyllä tehdä vaaleaan siirappiin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja