keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Pätkiskakku


Ristiäistarjoilu päivitykset jatkuu.. Tämän reseptin sain siskoltani, kun mietin minkä kahvikakun leipoisin ristiäisiin. Todella hyvän makuinen kakku. Kannattaa kokeilla. Jos tämän kakun tekee Iloleipuri sydänvuokaan kannattaa muuttaa resepti 1½ kertaiseksi.


Pätkiskakku

150 g Sulaa rasvaa
1 pss (140 g) Pätkis Mini Bites minttutryffeleitä, paloiteltuna
2 dl Maustamatonta jogurttia
3 Munaa
5 dl Vehnäjauhoja
3 dl Sokeria
2 tl Leivinjauhetta
3 rkl Tummaa kaakaojauhetta
2 tl Vaniljasokeria

Sulata rasva ja lisää siihen pätkispalaset. Lisää jogurtti. Lisää munat hieman vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita hyvin. Paista 175 asteessa, alaritilällä, 45 min. Jäähdytä kakku. Koristele esim tomusokeri-vesi kuorrutuksella, sokerimassakukilla ja sokerikuulilla..


Aikaisemmat kommentit:
TARJUSKA S KIRJOITTI 05.03.2009 - 09:40
Mie olen kans ihastunut Pätkiskakkuun, eka kertaa sitä maistoin jo useampi vuosi sitten sukulaistytön juhlissa. Mahottoman helppo tehdä ja NIIN hyvää! Maku vaan paranee kakun oltua vuorokauden jääkaapissa. Nykyään meidän lempparikakku :)
MERJA KIRJOITTI 06.03.2009 - 12:17
Joo samaa mieltä olen, yksi maittavimmista kahvikakuista :)
KATJA KIRJOITTI 15.08.2009 - 20:14
Moi!
Toi kakku oli aivan loistavaa! Korvasin vehnäjauhot gluteenittomalla jauholla ja nam nam nam... :))
Osaatko muuten kertoa miks gluteenittomat pikkupullat oli uunista otettaessa tosi kauniita, mutta jäähtyessään hiukan ne menivät ihan ruttuisiksi? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja