lauantai 18. huhtikuuta 2009

Sitruunainen täytepitko


Pakastin alkoi uhkaavasti vajentua vierasvaroista ja niinpä täytyi alkaa vaivaamaan pullataikinaa! Tällä kertaa kokeilin LemonCurdin käyttöä pullan sisällä. Hyvin onnistui, kunhan muistaa laittaa täytettä hillitysti. ;)

Sitruunainen täytepitko 4 kpl

5 dl Vettä
1 ½ dl Sokeria
1 pala (50g) Hiivaa
1 tl Suolaa
1 tl Kardemummaa
13-14 dl Vehnäjauhoja
100 g Pehmeää rasvaa

Täyte:


Liota lämpimään veteen hiiva, sokeri, kardemumma ja suola. Lisää osa vehnäjauhoista sekä rasva. Lisää loput jauhoista ja vaivaa hyvin. Anna kohota. Jaa taikina neljään osaan (4 x n.500g). Riivaa palloiksi ja anna levätä hetki. Kaulitse taikinapallot suorakaiteen muotoisiksi. Nosta kaulittu taikina pellille tässä vaiheessa, koska sitä ei voi enää täytön jälkeen siirrellä. Levitä sitruunatahnaa keskelle. Leikkaa veitsen avulla taikinan sivut kuten alla olevissa kuvissa. Nosta vuorotellen molemmilta puolilta taikinasuikaleet täytteen päälle ja paina kiinni. Jos pitko ei ole täysin suora, voit kämmensyrjien avulla suoristaa sitä ennen kohotusta. Anna kohota hyvin. Voitele kananmunalla ja anna kuivahtaa. Voitele vielä toisen kerran. Näin saat kauniimman kiillon. Ripottele päälle raesokeria. Paista 200 asteessa noin 20 min.



Tässä vielä hyvä vinkki mainiosta apuvälineestä keittiöön:


Tämä on Fiskarsin valmistama, muistaakseni pizzaveitsi nimeltään. Tosi kätevä muuhunkin kuin pitsan leikkuuseen. Tällä hetkellä on kestänyt monta vuotta jo. Mm pullataikinat palottuu tällä erittäin kätevästi. Maksaa muutaman euron.
~~~
Aikaisemmat kommentit:
KYÖKKIPIIKA KATI KIRJOITTI 18.04.2009 - 19:17
Mmmmmm..ihanaa pitkoa!! Tykkään niin kovasti kaikesta sitruunaisesta:)
MERJA KIRJOITTI 18.04.2009 - 21:31
:) Tuo Lemon Curd passas tosi hyvin pullan väliin. Ja sitä ei tarvii laittaa paljoa kun on sen verran voimakkaan makuista.
TARJUSKA S KIRJOITTI 18.04.2009 - 22:25
Tämä on varmasti tosi hyvää, mie oon ihastunut noihin LemonCurd ja LimeCurd tahnoihin, Lime on minusta parempaa. Tämmöstä pitkoa mulla pitää kyllä ehdottomasti kokeilla. Kiitos Merja tästä vinkistä :).
KRISSE KIRJOITTI 19.04.2009 - 06:02
Tosi tasaisia ja kauniita pitkoja!
HENNA KIRJOITTI 20.04.2009 - 12:08
Aivan huippu tuo pitko!!!!! Pakko tehdä pullaa nyt heti kun tuollainen malli löytyi!!! Täytepitkot kun ovat aina hieman haastavimpia...
Kaunis katsella upeasti onnistunut.
EWELYN KIRJOITTI 20.04.2009 - 20:19
Täällä myös yksi Lemon curd-fani. Loistava tuote joka sopii mihin vaan =) Tää ohje vaikuttaa hyvältä, nappaan sen talteen =)
MAMA KIRJOITTI 22.04.2009 - 12:44
Herkulisen näköisiä ja varpisti makuisia!
LEENA KIRJOITTI 18.05.2009 - 18:33
Kiitos hyvästä ohjeesta, kokeiltu on!
MERJA KIRJOITTI 18.05.2009 - 21:33
Mukava kuulla, että kokeiltu on :) Hienosti oli onnistunut Leena!
KATI KIRJOITTI 09.12.2011 - 16:21
Tein ohjeen mukaan, ja tuli todella hyvää! !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja