Juustosarvia ei ole tullut tehtyä vuosiin. Leivontakirjoja selaillessa iski leivontavimma ja tätä reseptiä oli pakko kokeilla.Todella hyvä ohje olikin!
Juustosarvet 16 kpl
Taikina:
4 dl vehnäjauhoja
2 dl Emmental-juustoraastetta
2½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g pehmeää rasvaa
2 dl kermaviiliä
Väliin ja päälle:
2-3 dl Emmental-juustoraastetta
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää pehmeä rasva ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Kauli taikinasta kaksi pyöreää levyä, jaa levyt kahdeksaan osaan. Laita juustoraastetta taikinakolmion leveämpään päähän ja kierrä sarviksi. Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele päälle emmental-juustoraastetta. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 10-15 min.
Alkuperäisessä ohjeessa oli täytteeksi sekoitettu 1 kananmuna ja 2 dl juustoraastetta. Mutta muutin hiukan reseptiä ja laitoin pelkkää juustoraastetta. Leikkaamalla taikinakolmion kapea pää halki puoleen väliin saakka, saat sarviin kivan ulkonäön.
Aikaisemmat kommentit:
ENT-TU KIRJOITTI 03.03.2010 - 20:44
Nää oli lapsena mun herkkuja, mut ei oo kyl vuosiin tullu nautittua tai tehtyä näitä :/
TÄRPÄTTI KIRJOITTI 03.03.2010 - 20:45
Tää on hyvä ohje. Jo yläasteella tehtiin juustosarvet aina tällä ohjeella :)
MERJA KIRJOITTI 03.03.2010 - 21:27
Ent-tu: Nyt sun täytyy ehdottomasti kokeilla :)
Tärpätti: Oli tosiaankin mainio ohje. Ja voisi sisällä laittaa myös aurajuustoa hiukan jos tykkää.
Tärpätti: Oli tosiaankin mainio ohje. Ja voisi sisällä laittaa myös aurajuustoa hiukan jos tykkää.
MIMMI M KIRJOITTI 03.03.2010 - 21:53
Kiva tuo kapean pään leikkaus kahtia....hieman erilaista ulkonäköä saa helpolla. Ohje on ikivanha, Valion alkuperää... raaka muna-juustoraastetäyte on mehevä, mielestäni hieman liian kostea...vähennän yl munaa. Tämä ohje on vakikäytössä ollut vuosikaudet ja toimii isompanakin annoksena hyvin. Teen yleensä 10 kertaisen ohjeen, hieman leivinjauhetta ja suolaa vähentäen...annoksesta 12 kpl. Kannattaa kyllä kokeilla, joille ei ole tuttu ohje entuudestaan.
MERJA KIRJOITTI 03.03.2010 - 22:08
MimmiM: Ahaa, Valionko tämä resepti alunperin olikin. Ilmankos oli hyvä ohje ;)
JOSKUS LEIPONUT KIRJOITTI 05.11.2010 - 13:46
Tuttu hyvä resepti. Juustoraasteeseen olen upottanut juustonkannikat, kaikki vaan raasteeksi. Sisälle olen joskus laittanut savustettua kinkkua, lohta tai vaikka silakkaa. Taikinasta tulee myös ihana kanttarellipiirakan pohja, jolloin sitä kannattaa hetki esipaistaa ennen täytettä (kermaviiliä, munaa, kanttarelleja, sipulia). Tein kerran juustokeksejäkin pohjan reseptillä, eivät kauan vanhenneet!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja