keskiviikko 10. marraskuuta 2010

Dr. Oetker sokerimassa kaupoissa!

Dr. Oetker on tuonut markkinoille nyt syksyllä valkoista sokerimassaa (250g)! Ja mikä parasta, sitä saa ostettua normaalista ruokakaupasta. Löytyy marsipaani/kakkukoriste hyllyltä. Massaa saa värjättyä helposti elintarvikeväreillä. Massa pehmitetään käsissä ja kaulitaan tomusokeria apuna käyttäen. Kakkua päällystäessä kannattaa sipaista kakun pintaan ennen kuorrutusta ohut kerros kreemiä, kermavaahtoa tai hilloa. Kakun voi päällystä kokonaan tai leikata kakun päällysosaan kaulitusta massasta palasen & pursottaa kakun reunat. Sokerimassa soveltuu hyvin myös erilaisten koristeiden tekoon. Ja sitä voi sekoittaa myös marsipaanin kanssa keskenään. Mikäli sokerimassaa ei käytä kerralla kaikkea, niin se kannattaa kelmuttaa ja suojata hyvin, ettei kovetu. Kakun resepti löytyy täältä.


Kuvat: www.oetker.fi 
~~~
TARJUSKA S/ TAIKINATAIVAS KIRJOITTI 10.11.2010 - 17:09
Mie kans huomasin saman ja ostin paketin, hintakaan ei ollut paha.

MERJA KIRJOITTI 10.11.2010 - 19:11
Kiva! Joko olet kokeillut/maistellut? Itse käytän tukun sokerimassaa, mutta täytynee kyllä kokeilla tätäkin joku päivä. En siis itse ole vielä tätä kokeillut. Tällä saa kyllä moni nyt isänpäiväksikin uutta koristelua kakkuun, jos ei ole vielä huomannut tätä uutuutta aiemmin!

SARI, BERRY FRIENDS KIRJOITTI 10.11.2010 - 19:43
minä olen myös ostanut ja käyttänyt tätä. Mahtava homma, kun löytyy normikaupasta :)

KERMARUUSU KIRJOITTI 11.11.2010 - 17:59
Minä kokeilin myös tätä Dr.Oetkerin massaa mutta jouduin pettymään. Miksi se niin tuoksuu etikalle ja myös vähän maistuukin. Oli myös tosi pehmeää, joten mitään koristetta en lähtisi sillä tekemään. Mutta ihan kiva että sokerimassaa saa nyt myös vähittäiskaupasta niin moni saa uudenlaista kuorrutetta kakun pinnalle. Tämä massa on kuitenkin vielä niin uutta monelle.

KEITTÄJÄTÄTI KIRJOITTI 11.11.2010 - 20:25
Ainoa tähän asti käyttämäni sokerimassa on myös tuoksunut vähän etikalle, kuuluisiko asiaan? Pehmeänä maistuu, mutta haihtuisiko etikan maku koristeen kuivuessa. Haittaa varmaan enemmän koko kakkua massalla päällystettäessä, en vaan ole uskaltanut tumpelona edes yrittää.

MERJA KIRJOITTI 11.11.2010 - 22:15
Kiva kuulla käyttökokemuksia. Täytyy ostaa itsekin tätä ja testata onko kovinkin erilaista kuin käyttämäni sokerimassa. Jos sokerimassakoristeet tuottaa hankaluuksia niin aina voi sekaan laittaa myös marsipaania hiukan. Itse tykkään tehdä kakut niin, että keskusta tulee sokerimassalla ja reunat kermapursotuksella. Ei tule liian äklömakea kakusta tällöin :)

TUIJA KIRJOITTI 18.11.2010 - 17:15
Kiitos tästä tiedosta. Nyt minäkin löysin kaupasta sokerimassaa, kun en ole onnistunut ennen löytämään mistään enkä ole tilannut nettikaupastakaan. Vielä kun ehtis kokeilemaan :)

MERJA KIRJOITTI 06.12.2010 - 00:20
Maistoin tänään tätä kyseistä sokerimassaa täytekakun päällä ja oli kyllä parhaimman makuista kaikista niistä sokerimassoista mitä olen kokeillut vuosien aikana! :) Tietysti tämä on makuasia, mutta ehdottomasti kannattaa kokeilla! :) Massa on kuitenkin minusta löysempää kuin mitä tukusta tilaamani massa koristeita varten. Tähän joutuu lisäämään tomusokeria mielestäni..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja