torstai 13. tammikuuta 2011

Jogurttirusinakakku


Jogurttirusinakakku

Taikina:

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
1 leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
4 ½ dl vehnäjauhoja
200 g turkkilaista jogurttia (tai esim. vaniljan makuista rahkavalmistetta)
150-200 g jogurttirusinoita

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen, vatkaten samalla taikinaa. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan yhdessä jogurtin/rahkan kanssa. Lisää taikinaan kahteen tai kolmeen osaan pilkotut jogurttirusinat. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun & korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa, uunin alimmalla tasolla, noin tunti, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun vetäytyä uunista oton jälkeen vuoassa hetki. Kumoa kakku ja anna sen jäähtyä.

Kuorrutus:

130 g valkosuklaata
n. 50 g jogurttirusinoita
(tomusokeria)

Sulata valkosuklaa ja levitä sitä kakun pinnalle joko lusikan avulla tai pursottamalla pussista. Painele kokonaisia jogurttirusinoita suklaaseen koristeeksi. Mikäli jogurttirusinat ovat isoja, voit halkaista terävällä veitsellä rusinat kahtia. Halutessasi voit sihdata kakun päälle hiukan tomusokeria ennen tarjoilua.

Aikaisemmat kommentit:
HELUNA KIRJOITTI 14.01.2011 - 10:39
Ai että on herkullisen näköinen kakku, minäkin vasta laitoin kuivakakkuun turkkilaista jogurttia, tuli oikein pehmoisaa ja hyvää...
MERJA KIRJOITTI 17.01.2011 - 11:04
Heluna: Joo siitä tulee kyllä kivan makuinen kakku, ei ole liian imelä, etenkin jos kuorrutus on makeampaa. Mutta myös tuo vaniljarahkavalmiste toimii hyvin. Herkullinen blogi sinulle, kävin kurkkaamassa :)
SIRPA KIRJOITTI 22.01.2012 - 21:55
Upea kakku ja onnistuin itsekin! Todella hyvä ja helppo ohje. Kiitos <3 Minun jogurttirusinat oli niin isoja mollukoita, että puolitin ne kakkuun ja kuorrutukseen. Mukavampi suutuntuma.
MERJA KIRJOITTI 24.01.2012 - 17:56
Sirpa: Kiitos, mukava kuulla! :) Joo ilman muuta kannattaa pilkkoa rusinat jos ne on kovin suuria. Niitä kun on erikokoisia myynnissä :)
ANNA-MAIJA KIRJOITTI 26.06.2012 - 14:19
Miten kakun malli on saatu aikaiseksi? Iloleipurin sydänvuoassa ei ole keskustaa vai laitetaanko kekustaan jokin toinen pienempi vuoka? Onko myynnissä tämän mallisia vuokia - ei ole pistänyt silmääni.
ANNA-MAIJA KIRJOITTI 27.06.2012 - 08:06
Hei!
Tein kakun ja mies rohmusi siitä jo palan, nam ja maiskis. Hänellä nimittäin on synttärit tulossa (pyöreitä täyttää) ja vaikka ei aio juhlia, niin kyllä kakut kuitenkin maistuvat. Lisäksi tein isoäidin lusikkaleipiä, omalta äiditäni perintönä saatu leivonnainen. Itse teen sen kyllä vaaleampana, äitini teki niistä tummempia. Tänään teen kakkupohjat ja mietin vielä niiden valmistusta.
MERJA KIRJOITTI 27.06.2012 - 09:16
Anna-Maija: Kyllä Iloleipurilla on tämän muotoinen kahvikakkuvuoka. Kuva löytyy varmasti heidän nettisivuiltaankin. Kiva kuulla, että kakku oli maistuva :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja