maanantai 15. elokuuta 2011

Omena-toscapiiras


Viikonlopun vieraille maistui kahvin kera herkullinen omena-toscapiiras. Reseptin löysin kauniista Belle Baie-blogista. 

Omena-toscapiiras

Pohja:

100g rasvaa
2 munaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2-3 omenaa
kanelia

Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munasokeri-seokseen jauhot ja vaniljasokeri. Kaada lopuksi sekaan jäähtynyt voisula ja sekoita hyvin. Kaada taikina halkaisijaltaan 20-24 cm voideltuun irtopohjavuokaan. Halkaise omenat ja poista kova keskiosa. Viipaloi omenat ja lado ne taikinan päälle. Ripottele päälle kanelia. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n.25 minuuttia. Kun otat kakun ulos uunista, nosta uunin lämpötila 200 asteeseen.

Toscakuorrutus:

50 g rasvaa
3/4 dl sokeria
50 g mantelilastuja
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa

Sulata voi ja sokeri kattilassa miedolla lämmöllä. Kaada sekaan jauhot ja mantelilastut, sekoita huolellisesti. Lisää lopuksi maito. Levitä lämmin toscaseos kakun päälle ja laita uuniin 200 asteeseen n. 8-10 minuutiksi. Jäähdytä piiras.

Alla vielä kuva meidän huikean suuresta omenasadosta. Mitähän tästä valioyksilöstä loihtisi? ;) Jostain syystä toiseen omenapuuhun ei tullut lainkaan lehtiä tänä vuonna, kukat kyllä oli. Jännäsin tuleeko siinä roikkumaan syksyllä pelkät omenat, mutta ei tullut..

Aikaisemmat kommentit:
MARI KIRJOITTI 11.10.2011 - 14:53
Hei! Ajattelin testata tätä herkulliselta kuulostavaa ohjetta mutta pohjan sokeri määrä onpi unohtunut kokonaan pois. Tekstissä lukee vatkaa munat ja sokeri mutta sokerimäärää en ainakaan minä nähnyt. Oispa mukava jos saisi sen.
MERJA KIRJOITTI 11.10.2011 - 16:10
Mari: Hyvä kun huomasit! Nyt on sokerimäärä reseptissä. Eli 1 ½ dl sokeria tulee. :)
MARI KIRJOITTI 12.10.2011 - 08:55
Kiitos. Täytyy kokeilla tässä joku päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja