perjantai 2. joulukuuta 2011

Suklaa-suolapähkinäkarkit


Synttäritarjoiluja miettiessä sattui suklaakirjasta tulemaan esille kivan kuuloinen karkkiohje. Päätin kokeilla reseptiä, joka tosin kauppamatkalla mielessäni muuttui hiukan. Nämä karkit vie kielen mennessään ;)

Suklaa-pähkinäkarkit n.30-35 kpl

2 dajmia (tuplapakkaus) rouhittuna
1 ½ dl suolapähkinöitä
1 dl vaahtokarkkeja pieneksi silputtuna tai minivaahtokarkkeja kokonaisena
100 g sulatettua valkosuklaata

Päälle:

n. 100 g sulatettua valkosuklaata
pehmeitä hopeakuulia

Sekoita kaikki ainekset sulatettuun suklaaseen. Tee kokkareita pieniin karkkivuokiin tai leivinpaperin päälle. Sulata kuorrutukseen tuleva suklaa. Laita suklaata lusikalla kokkareiden päälle. Koristele hopeakuulilla. Laita karkit kylmään jähmettymään. Säilytä kylmässä.

Aikaisemmat kommentit:
SYSTERI KIRJOITTI 03.12.2011 - 09:07
Suolainen ja makea on jännä yhdistelmä. Nämä olivat niin hyviä, että pakko tehdä jouluksi!
MERJA KIRJOITTI 03.12.2011 - 13:02
Niin on, sopivat tosi hyvin yhteen. Ja samoin, näitä on tehtävä jouluksi :)
TARJA KIRJOITTI 13.12.2011 - 14:23
Testasin näitä ja olivat kyllä liian hyviä. Kaikki hävisi hetkessä. Jouluksi täytyy tehdä lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja