Yksi parhaimmista voileipäkakusta salaisen voileipäkakkureseptini lisäksi on texmex-voileipäkakku ;) Tämä oli yksi suosikeista synttäritarjoiluissa. Menekki tällä kakulla on reilu, joten sitä kannattaa varata juhliin normaalia enemmän. Itse tein tällä ohjeella kakun kaksinkertaisena. Juhlijoita oli 12 aikuista. Ja kakkua jäi vain hiukan. Alkuperäinen resepti lienee Pirkan. Mutta Pirkan ohjeessa kostukkeen määrä oli liian pieni. Voileipäkakkua kannattaa kostuttaa reilusti, näin siitä tulee mehevä. Kostukemäärää lisäsin tähän reseptiin. Mutta tämäkin mitta on arvio, koska en muistanut laittaa ylös miten paljon sitä laitoin.. Kakun tulisuutta voi säädellä itse valitsemalla salsakastikkeen voimakkuuden. Itse laitoin kakkuun 300 g vahvempaa salsakastiketta ja 300 g miedompaa. Ja toinen näistä taisi olla vielä savunmakuinen salsakastike. Hyvää tuli!
Texmex-voileipäkakku n. 24 palaa
n. 3 pkt (36 palaa) täysjyväpaahtoleipää
Kostutus:
3 dl vettä
1 dl sitruunamehua
Broileritäyte:
450 g maustamattomia broilerinfileesuikaleita
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
1 tlk (300g) Salsa-kastiketta
1 tlk (300g) Juustodippiä
Guacamoletäyte:
½ tlk (a'300g) guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kuorrutus:
½ tlk (a'300g) guacamoledippiä
150 g ranskankermaa
Koristeluun:
1 keltainen paprika
n. 200g kirsikkatomaatteja
½ tuorekurkku
n. 10 kpl mustia kivettömiä oliiveja
½-1 kpl punasipulia tai tavallista sipulia
jääsalaattia / rucolaa
herneenversoja / persiljaa
maissilastuja
Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna suikaleet veitsellä. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.
Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät reilusti sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä. Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla. Pane päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.
Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta salaatinlehdillä, kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, kuutioidulla/suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja herneenversolla/persiljalla. Koristele reunat hiukan ennen tarjoilua maissilastuilla.
Aikaisemmat kommentit:
MARIA CHOCOMUM KIRJOITTI 03.12.2011 - 16:05
nappasin tämän ohjeen. aattelin, että jos lasten synttäreillä tarjois tätä :) kiitos ohjeesta!
ELLU KIRJOITTI 03.12.2011 - 16:34
Ohje jota pitää kokeilla, jahka perhettä enemmän koossa.
Tuo karkkiohje piti myös kirjata ylös, josko kerhossa lasten kanssa kokeilisi.
Kiitokset molemmista!
Mukavaa kuluvaa viikonloppua!
Tuo karkkiohje piti myös kirjata ylös, josko kerhossa lasten kanssa kokeilisi.
Kiitokset molemmista!
Mukavaa kuluvaa viikonloppua!
MERJA KIRJOITTI 04.12.2011 - 13:53
Olkaapas hyvä vain :) Tätä ohjetta on moni kehunut. Mutta en tiedä miten texmex-kakku uppoaa lapsille, toivottavasti hyvin :) Ainakin aikuiset tykkää.
MARIA CHOCOMUM KIRJOITTI 16.12.2011 - 07:27
ei meillä lapset syö mitään muutakaan voileipäkakkua. tämä on tosiaan aikuisvieraita ajatellen :) sitte jottain tuttua turvallista suklaakakkua ni lapset tykkää :D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
AVAIN
Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.
Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,
Merja