perjantai 24. elokuuta 2012

Mansikka-marianne hyydykekakku


Tässä aivan ihana resepti mansikka-marianne hyydykekakusta. Nam! Resepti on alkuperäisin Belle Baie-blogista täältä. Koska käytettävissä oli ihanaa omatekoista mansikkahilloa niin resepti muuttui hiukan. Mikäli teet kananmunattoman kakusta, muista tarkistaa keksien raaka-aineet varulta.  

Mansikka-Marianne hyydykekakku (munaton)

Pohja:

150 g Digestive-keksejä
50 g sulatettua rasvaa

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita sulatetun rasvan sekaan. Laita irtopohjavuoan reunat suoraan tarjoiluastian päälle. Rasvaa vuoan sisäreunoja hiukan. Leikkaa leivinpaperista suikaleet ja "liimaa" ne rasvan avulla vuoan sisäpinnalle. Näin saat reunoista siistimmät. Painele pohjamassa tarjoiluastian pohjalle. 

Mariannetäyte:

2 dl kermaa
150 g (1pss) Marianne-rouhetta
200g rahkaa
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
tilkka kuumaa vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Valmista täyte sillä aikaa muilta osin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen mariannerouhe, rahka ja sokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Sekoittele hetki että seos jäähtyy hiukan. Lisää liivateseos massaan ohuena nauhana, sekoittaen täytemassaa koko ajan. Kaada mariannetäyte pohjamassan päälle, levitä tasaiseksi ja anna hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia. Tee sillä aikaa mansikkatäyte.

Mansikkatäyte:

2 dl kermaa
200 g rahkaa
3 dl omatekoista mansikkahilloa (TAI 4 dl mansikoita & 1 dl sokeria)
5 liivatetta
tilkka kuumaa vettä

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Valmista täyte sillä aikaa muilta osin. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen rahka ja mansikkahillo (tai soseutetut mansikat ja sokeria). Mikäli laitat mansikkahillon tilalle pakastemansikoita, soseuta ne ja valuta ylimääräinen neste pois mahdollisimman hyvin. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan. Sekoittele hetki että seos jäähtyy hiukan. Lisää liivateseos massaan ohuena nauhana, sekoittaen täytemassaa koko ajan. Kaada mansikkatäyte mariannetäytteen päälle, levitä tasaiseksi ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Kakun voit myös pakastaa. 

Koristeet:

Juustohöylällä höylättyjä valkosuklaa kiehkuroita
Kerma/kreemipursotukset kakun reunoille
Mansikoita & mansikan lehtiä

Kun kakku on hyytynyt. Poista vuoan reunat ja leivinpaperisuikaleet. Koristele kakku ja nauti! 


5 kommenttia:

  1. Ai että näyttää herkulliselta!:)Tuota täytyy kokeilla seuraavalla leivonnaiskerralla...Pakko suositella muillekin!!
    Minna 24.8.2012

    VastaaPoista
  2. Näyttää ihanalta! Menee kyllä ehdottomasti kokeiluun.

    VastaaPoista
  3. Tämä oli kyllä suussa sulavaa, kannattaa kokeille :)

    VastaaPoista
  4. Nam! Tätä jäin tuijottamaan,kun etsin hyydykekakun ohjeita. Näytää hurrrjan herkulliselta! Kokeilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä :) Se on just sitä miltä näyttää, herkullista ;)

      Poista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja