sunnuntai 29. heinäkuuta 2007

Hevosenkengät/Onnenkengät




Onnenkengät  ( n.40 kpl )

200 g Voita
1½ dl Sokeria
1 Muna
3½ dl Vehnäjauhoja
1 tl Leivinjauhetta
1 tl Vanilliinisokeria

Vaahdota sokeri ja rasva hyväksi vaahdoksi. Lisää vatkaten munat. Lisää jauhoseos. Sekoita hyvin. Pursota koekakku ja paista se. Mikäli se leviää uunissa liikaa, lisää hieman jauhoja. Paista ja jäähdytä hyvin. Sulata suklaa ja upota kenkien päät suklaassa. Jäähdytä.

Koristeluun: Sulaa suklaata

Paisto: 200 asteessa, noin 8 minuuttia




Aikaisemmat kommentit:
HANNA KIRJOITTI 29.07.2007 - 19:26
Hienoja!Jos käyttää tomusokeria taikinaan niin laitetaanko sitä sitä garmmamääräisesti sama mikä olisi tuon sokerin paino?
Hanna
MARENKI KIRJOITTI 29.07.2007 - 22:03
Nää on ihania ja ennenkaikkea hyviä!!! Ja olet tehnytkin oikein kunnon satsin, juhliinko ovat menossa...?
Olen tehnyt omien lasteni ristiäisiin samanlaisia, mutta kastanut päät valkosuklaaseen ja sen jälkeen vielä vaaleanpunaisiin tai vaaleansinisiin nonparelleihin.
MERVI KIRJOITTI 29.07.2007 - 22:55
Ensi kertaa sivuillasi. Henkeäsalpaavan kaunista. Kiitos sinulle Taiteilija ilosta ja hyödystä jota jaat blogissasi.
MERJA KIRJOITTI 30.07.2007 - 07:23
Hanna: Nyt täytyy sanoa, että en tiedä millaista tulee jos laitat tomusokeria. Kysyin yhdeltä kolleegalta myös ja hänkään ei tiennyt/muistanut. Täytyisi penkoa koululappuja. En kyllä muista, että koskaa olisi puhuttu, että pikkuleipiin laitettaisiin tomua oikean sokerin tilalle.. :)
Marenki: Joo häihin. Vielä pitäisi leipoa ja valmistella, kiirettä pitää.. :)
Mervi: Vai taiteilija :0D Ihana kuulla, että näistä sivuista on hyötyä.. :)
SEKASOPAN MARIE KIRJOITTI 30.07.2007 - 09:29
Kiitos selkeästä ja hyvästä ohjeesta. en ole kokeillu aikaisemmin tehdä tämän tapaisia pikkuleipiä mutta nyt voisin kokeilla. :)
SINI KIRJOITTI 30.07.2007 - 12:00
Ihanat! Leivoin kerran hillosilmiä, johon taikinaan tuli tomusokeria. Olivat suussasulavia! En ole muualla "törmännyt" pikkuleipäohjeisiin, joissa olisi tomusokeria.
KOLLEGA KIRJOITTI 30.07.2007 - 20:25
Sinähän oot tehnyt noita paljon ja hienoja ovat! Minua kiinnostaa tuo sun kone, minkä merkkinen ja onko ollut hyvä?
MERJA KIRJOITTI 30.07.2007 - 23:44
Marie: Kiitos :)
Sini: Muistin tuossa päivällä, että on mulla yks pikkuleipäresepti johon tulee tosiaan tomua. Pitäiskin tehdä niitä tässä syksyllä kun ehtii..
Kollega: Joo 140 kappaletta tein.. :) Kaikki häihin menee. Tuosta koneesta oli aikaisemmin jo jotain juttua tämmöisessä linkissä: http://meppu.vuodatus.net/blog/467724
Sieltä löytyy kommenteissa juttua siitä. On ollut tosi hyvä kone! Ja taitaa olla nuissa testeissäkin tosi hyvin pärjännyt, mitä joskus olen lukenut. Nuita on tosiaan kahden mallisia. Vanhemmassa ei ole ajastinta, tässä uudemman mallisessa on. Lisäkippoja ym tarvikkeita saa myöskin paljon.
HANNA KIRJOITTI 31.07.2007 - 10:32
Merja:Mulla on mm tämmöinen Pähkinäkranssin ohje pikkuleipiin
3kg voita, 1,4kg tomusokeria,1kg munia 20g suolaa 0,9kg hasselpähkinäjauhetta ja 3,3kg jauhoja, sitten mulla on myös NERO pikkuleipien ohje kouluajoilta, mysö tomusokeria käytetään.Nää on siis kondisluokan ajoilta.pitäis vaan vähän pienentää massoja heh.Myös Murokaroliinan tulee tomua, onhan näitäkun rupes ettimään.
MINNAKOO KIRJOITTI 31.07.2007 - 13:58
Slurps, ihanan näköisiä! Näitä täytyy tehdä, mutta sanoppas minkälainen tylla on hyvä? En tosin kovin montaa edes omista ;)
MERJA KIRJOITTI 31.07.2007 - 22:57
Hanna: Oletko itsekin kondiittori?? :0D Onkos sulla töitä näytillä missään?
MinnaKoo: Tässä mulla oli esim kokoa 10 oleva pyöreä tylla. Voi myös tehdä perustyllalla, eli sellainen missä on "väkäset suorassa", kokoa 8 tai 10. :)
HANNA KIRJOITTI 01.08.2007 - 07:50
Merja, juu olen valmistunut Pyynikiltä 98 Kondiittoriksi, mutta nykyisin leipä tulee Osuuskaupasta".Leivon omaksi ja toisten iloksi, omaa blogia minulla ei ole, koska pivitys olisi kovin hidasta en kuitenkaan kovin usein leivo,kolmivuorotyö vie niin paljon aikaa..valitettavasti.Mutta ehkä jonain päivänä..
SIEPPI  KIRJOITTI 01.08.2007 - 23:44
Moi Hanna ja Merja. Olen tehnyt tälläisellä Super-Looran ohjeella keksejä, johon tulee tomusokeria. Määrätkin on ihan inhimillisiä ;D
Allaoleva siis kopsattu Super-Looralta. Laitan sen tähän jos joku muukin miettii samaa asiaa. Keksit oli helppo thdä ja hyvänmakuisia, jopa mulla, joka en pidä keksien teosta juurikaan...

"200 g voita/margariinia
1 dl tomusokeria
2 rkl vaniliinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl perunajauhoja

Notkista voi ja lisää siihen tomu- ja vaniliinisokeri. Vatkaa ainekset kuohkeaksi, hyväksi vaahdoksi.
Lisää taikinaan jauhot(sekoita ensin perunajauhot vehnäjauhoihin) pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Siirrä taikina leivinpöydälle ja vaivaa sitä hetki, että siitä tulee kuohkeaa ja vaaleaa. Pursota taikinasta suoraan leivinpaperoidulle pellille kuvioita.
Paista leivonnaisia 175-200-asteisen uunin keskitasolla 8-10 minuuttia tai kunnes ne ovat vaalean kullankeltaisia." - Super-Loora
PÄIVI KIRJOITTI 02.08.2007 - 11:27
Jennan lempparit sivuilla,pikkuleivissä löytyy myös ohje pikkuleivistä joihin tulee "tomua",sulavat suuhun,testattu on...ihania hepon kenkiä.
NOORA KIRJOITTI 16.05.2008 - 11:23
sopivatko nämä arkipäivä tarkoitukseen ?
tosi herkullisen näköisiä ainakin..

1 kommentti:

  1. Onnenkengät ohje on juuri sama olen saanut sen emäntäkoulusta vuonna 1955 nyt rupean tekemään kun on häät tulossa .Ter. Arja

    VastaaPoista

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja