perjantai 21. joulukuuta 2007

Suklaa-Vanilja kahvikakku


" Kun rauhaa hohtaa hanki valkoisin,
ja kiireet unohtuvat pois,
niin toivon, että suurilla, pienilläkin
joulu lämpöinen ois! "

Ihanaa joulunaikaa kaikille blogini lukijoille! <3>

Toivoo, Merja


Leivoin jouluksi vielä tällaisen juhlakahvikakun. Tällaisen voi tehdä vaikka joululahjaksi ja pakata nätisti sellofaaniin, sekä koristella paketti rusetilla ja nauhoilla. :)

Suklaa-Vanilja kahvikakku

125 g Rasvaa
3 dl Sokeria
2 Munaa
100 g Paloiteltua suklaata
1 tl Vaniljasokeria
2 tl Leivinjauhetta
5 dl Vehnäjauhoja
2 dl Vanilja valmisrahkaa

Kuorrutus: Kaakaotomusokeri-kuorrutusta ja sulatettua valkosuklaata

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vaahdottaen. Lisää rouhittu suklaa. Sekoita kuivat aineet ja lisää seokseen. Lopuksi lisää rahka. Ohjetta voi muunnella käyttämällä rahkan tilalla esim kermaviiliä. Paista 2 litran vuoassa, 175 asteessa, noin tunti. Jäähdytä ja koristele tomusokerikuorrutuksella sekä valkosuklaalla. Painele kuorrutteeseen pähkinöitä, kuivattujen hedelmien paloja, suklaakarkkeja tms.

Minä käytin koristeluun näitä:


Aikaisemmat kommentit:
SYSTERI KIRJOITTI 21.12.2007 - 21:36
Ihanan näköinen kakku, ohje kuulostaa herkulliselta. Taidanpa ottaa tästä vinkin joulutuliaiseksi mummolle ja vaarille. Tunnelmallista joulua teillekin, kynttilän tuiketta, piparintuoksua, enkelikellon helinää <3
RISULINTU KIRJOITTI 21.12.2007 - 22:14
Kiitos :) Rauhaisaa joulunaikaa myös teille :)
KIRSI KIRJOITTI 22.12.2007 - 09:46
Upea kakku, voi kunpa saisin maistiaisia!

Kuvia käsittelen sellaisella ohjelmalla,minkä voi ilmaiseksi ladata täältä:
http://www.download.com/Professor-Franklin-s-Instant-Photo-Effects/
3000-2192_4-10379770.html
AIDA KIRJOITTI 22.12.2007 - 13:05
Hauskaa Joulua!
ULLA KIRJOITTI 22.12.2007 - 15:59
Oikein mukavaa ja rauhallista Joulua ja ihanaa Uutta Vuotta 2008 myös sinulle Merja :)!
PEPPERONE KIRJOITTI 22.12.2007 - 22:33
Hyvää joulua ! =)
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 22.12.2007 - 23:07
Hyvää ja lämmintä joulua!!
Kakku näyttää ihanalta =)
ERIKA KIRJOITTI 23.12.2007 - 08:36
Aivan ihana kakku! Laitanpa samalla kysymyksen...eli tuo kakku on ilmeisesti tehty sellaiseen viinipunertavaan sydänvuokaan? Voiteletko vuoan ennen taikinan laittoa? Minulla on nimittäin tuollainen vuoka ja aina kakku jää sinne kiinni!!! Pilalle ovat siis menneet:( Olen voidellut vuoan voilla ennen taikinan laittoa. Mikähän nyt on vikana?!? Kiitos jos viitsit vastata!
MERJA KIRJOITTI 23.12.2007 - 10:53
Kiitos kaikille toivotuksista <3
Erika: Kyllä voitelen ja korppujauhotan aina vuoat, vaikka niissä olisikin tarttumaton pinta. Parhaiten saa voideltua hankalat kohdat huoneenlämpöisellä rasvalla, silikonisutia apuna käyttäen. Sen jälkeen vain korppujauhottaa, niin tulee kakun pinnasta kivan näköinen. Kakun tulee antaa jäähtyä vuoassa vähän aikaa ennen kuin sen kumoaa (eli antaa kakun vetäytyä). Jos sen kumoaa heti uunista oton jälkeen, saattaa osa kakusta jäädä vuokaan. Kokeileppas ensi kerralla tällaista :) Hyvää joulua sinullekin!
ERIKA KIRJOITTI 23.12.2007 - 11:19
Kiitos Merja pikaisesta vastauksesta! Silikonisudilla olen vuoan voidellut ja tosiaankin huoneenlämpöisellä rasvalla. Korppujauhottanut en ole, joten kokeilenpa sitä seuraavalla kerralla-varmaankin tuolla sinun ohjeella kun kuulostaa niin herkulliselta:) Hyvää Joulua!
PINKMAMA KIRJOITTI 23.12.2007 - 13:36
Oikein ihanaa joulua sinullekkin merja!! :)
KATARIINA KIRJOITTI 23.12.2007 - 18:28
Rauhallista ja makoisaa joulua toivottelee Katariina keittiöstään!
HELMILIINA KIRJOITTI 23.12.2007 - 18:36
.. ihana kakku .. kiitos reseptistä .. :)
Oikein ihanan suloista jounaikaa sinulle!
PAULIINA KIRJOITTI 23.12.2007 - 22:38
Hyvää Joulua Merja!
ÖRKKI KIRJOITTI 24.12.2007 - 09:25
Hyvää Joulua!
SARI KIRJOITTI 24.12.2007 - 20:38
Sydämellistä joulua!
EBE KIRJOITTI 26.12.2007 - 19:52
Herkullisen näköistä kakkua, nam. Toivotan mukavaa joulunaikaa ja herkullista tulevaa vuotta 2008!
RUUSUMAMMA KIRJOITTI 28.12.2007 - 10:39
Ihanan näköinen kakku!!! Oikein riemukasta uutta vuotta sinulle!!!!
NASUTTAJA KIRJOITTI 06.01.2008 - 22:07
Onpa upea kakku! Hyvää uutta vuotta!
KIKA KIRJOITTI 07.01.2008 - 19:51
Törmäsin sivuillesi ystävältäni saaman vinkin perusteella. Aivan ihania juttuja, suorastaan taidetta. Tein ohjeesi mukaisen joulukakun, ei siitä ihan noin hyvän näköinen tullut, kuin sinun tekemästäsi, mutta maku oli erinomainen.
PULLAHIIRI KIRJOITTI 24.01.2008 - 15:24
Huomasinkin juuri, etten ollut kommentoinut, että tätä kakkua kokeilin joulunpyhinä ja hyvää oli! Kiitokset reseptistä!!
MERJA KIRJOITTI 24.01.2008 - 18:29
Kika: Kiva juttu että kokeilut. Onko sinulla blogi? Linkkisi ei toimi ainakaan tässä kommentissasi..
Pullahiiri: Oleppas hyvä :)
POHJATUULI KIRJOITTI 27.01.2008 - 17:44
Ihanan näkönen kakku. Täytyypä kokeilla.
Linkitin sinut.
KIRSI KIRJOITTI 02.02.2008 - 13:30
Testasin tätä ohjetta ja samalla uutta vuokaani.
Kakun mausta en osaa vielä sanoa mitään, mutta jo tuoksu on aivan ihana. Käytin vanilljarahkan sijaan sitruunarahkaa.
Aika hyvin kakku lähti vuoasta, annoin rauhassa jäähtyä ennen kumoamista! Kiitos ohjeesta ja vinkistä!!
KATJA KIRJOITTI 01.04.2008 - 16:27
Tämä kakku näyttää niin hyvältä, että tätä täytyy kyllä testata joskus. Sydämenmallinen kakkuvuokakin näyttää kivalta. Katselinkin niitä jo marketissa. Vuokia oli kahdenkokoisia, suurempi näytti todella isolta. Mietinkin nyt, onkohan sinun vuokasi sitä pienempää kokoa. Täytyykin melkein mitata vanhat vuokani, ovatko suurinpiirtein 2 litraa.
MUSTAHAMBA KIRJOITTI 04.01.2009 - 10:50
Löysin tämän blogin vasta tänään ja miten ihananäköisija ja tekoisija, varmasti myös makoisija kakkuja. Kokeilen tästä niitä resepteja.Harrastan myös leipomista mutta minulta puuttuuu koulutus ja siksi varmasti en pääse ikinä tämmöiseen taitoon kuten Sinä, Merja!
Toivotan Hyvää Onnellista,Odotusrikasta , Uutta Vuotta 2009!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja