sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Virkattu kaulahuivi


Halusin ilahduttaa ystävääni ja virkkasin hänelle lämpimän kaulahuivin yllätykseksi <3 Kaulaliinan valkoinen osa on virkattu langasta Drops Eskimo. Turkoosit osat ovat jotain toista lankaa. Valitettavasti langan lappu ei ole enää tallessa. Virkkuukoukkuna Eskimo-lankaan käytin nro 8. Koitan muistella ulkoa huivin virkkausohjeen omin sanoin tähän. Toivottavasti ohje on ymmärrettävissä :) Jos on jotain kysyttävää, voi kommenttilaatikkoon jättää viestiä.

Huivi virkataan tekemällä ensimmäiseksi 144 löysää kjs. Jokaiseen kjs:n tehdään seuraavalla kierrokselle yksi ks. Seuraavat 3-7 kierrokset tehdään niin, että  virkataan 3 kjs ja 2 p edellisen kierroksen ensimmäiseen ks:n. *Jätetään väliin 3 edellisen kierroksen ks:aa ja virkataan 1 ks sekä 3 p edellisen kierroksen viidenteen ks:aan.*  Tätä * * jatketaan kierros loppuun. Seuraavilla kierroksilla tehdään ensin 3 kjs ja 2 p edellisen kierroksen ensimmäiseen silmukkaan. * 1 kjs ja taas 3 p edellisen kierroksen pylväiden välissä olevaan ketjusilmukkaan.*  Tätä * * jatketaan kierros loppuun. Lopuksi virkataan kierros ks:ta edellisen kierroksen jokaiseen silmukkaan. Ja lanka päätellään.

Huivin päihin on virkattu aluksi kierros kiintosilmukoita. Sitten 6 kjs. Jätetään väliin edellisen kierroksen 4 ks ja kiinnitetään ketjusilmukkalenkki sitä seuraavaan ks:n piilosilmukalla. Kierros loppuun. Seuraavalla kierroksella virkataan ketjusilmukkakaareen, 1 ks, 1 pp, 5 p, 1 pp, 1 ks. Piilosilmukka (ps) kaarien väliin. Kierros loppuun samalla tavalla. Päättele lanka. Kukka on virkattu samalla tavalla kuin täällä. Tässä vain on tehty yksi kerros lisää. Silmukkamäärät kasvaa kun kukkaan tehdään enemmän terälehtiä.


Aikaisemmat kommentit:
MONA KIRJOITTI 24.10.2011 - 10:15
Ai miten kaunis ! Ihana kukka :)
MAISA KIRJOITTI 24.10.2011 - 23:09
Ja tämä ihanuus myös suojaa syysviimalta todella hyvin! :) Kiitos vielä! <3
MERJA KIRJOITTI 25.10.2011 - 12:49
Mona: Kiitos :)
Maisa: Ihana kuulla, että olet tykännyt siitä. Se on kyllä mukavan lämmin. Tuo lanka on ihanaa. Eikä pitäisi kutista niin kuin tavallinen villalanka tekee. :)
ELLU KIRJOITTI 26.10.2011 - 18:25
Kiva kaulaliina. Tuo kukka piristää mukavasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja