perjantai 11. syyskuuta 2015

Sirkuskakku

 
Ystäväni tytär sai tarjota kavereilleen tänään kymppisynttäreiden kunniaksi valmistamaani sirkuskakkua. Ensimmäinen sirkusteemainen kakkuni ;) Hauska tehdä jotain erilaista välillä.
 
Paljon onnea Senni vielä kerran :)
 
Teltta on valmistettu niin että sokerimassalevyjen väliin on laitettu kolme grillitikkua. Koriste on kuivatettu vaakatasossa ja painettu sitten kakkuun kiinni. Hahmoiksi valitsin norsun joka pyörittää vannetta, koiran joka seisoo etutassun varassa ja istuvan hepan.
 
Kakussa on 6 munan kakkupohja, johon löytyy resepti esim täällä: http://merjanleivonta.blogspot.fi/2013/02/rotinakakku-prinsessalle.html
 
Kostutus sokerivedellä, jonka ohje esim täällä:
 
Täytteeksi laitoin ensi ohuen kerroksen vadelmahilloa ja pieneksi silputtua banaania. Sekä kuningatarhyydykkeen.
 
Kuningatartäyte:
 
3 prk (a´200g) Valion maustettua rahkaa (maku kuningatar)
2 dl kermaa
1 rkl vaniljasokeria
2 dl pakastettuja vadelmia murskana
5 liivatelehteä
 
Laita liivatelehdet kylmään veteen viideksi minuutiksi. Sekoita rahka ja vadelmat sekä sokeri keskenään. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liota kuumaan vesitilkkaan. Sekoittele vähän aikaa. Lisää ohuena nauhana massaan ja sekoita kokoajan voimakkaasti. Lisää vaahdotettu kerma.
 
Kakun pintaan on sivelty rasvakreemiä, jonka ohje esim täällä: http://merjanleivonta.blogspot.fi/2012/09/hello-kitty-kakku.html
 
Kuorrutus on tehty erivärisillä sokerimassoilla. Sokerimassat on värjätty pastamaisilla elintarvikeväreillä.
 



4 kommenttia:

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja