sunnuntai 16. lokakuuta 2016

Mutakakkuset


Samettisen pehmeää, suklaista, täyteläistä.. Nopeaa ja helppo valmistaa.. Kuulostaa täydelliseltä, etenkin kun kahville on pian tulossa ystävä, jolle voi tarjota vain gluteenitonta. 



Mutakakkuset 
16 kpl muffineita tai yksi iso kakku

Taikina:

200 g tummaa suklaata 
200 g rasvaa
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl jauhoja (vehnä,- peruna,-tai gluteenittomia jauhoja)

Sulata suklaa ja voi. Sekoita ne keskenään. Lisää joukkoon sokeri. Lisää kananmunat yksitellen ja sekoita hyvin. Lisää lopuksi jauho. 

Muffinit: Jaa taikina noin 16 isoon muffinivuokaan. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia uunin keskitasolla. Muffinien täytyy hiukan "hölskyä" keskeltä, kun otat ne uunista. 

Kakku: Vuoraa irtopohjavuoan (20-24cm) pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.  Voit paistaa kakun myös foliovuoassa. Kaada taikina vuokaan ja  paista 200 asteessa noin 20-30 minuuttia keskitasolla. Pienemmässä vuoassa paistettavan kakun täytyy olla uunissa kauemmin. Kakun täytyy hiukan "hölskyä" keskeltä, kun otat sen uunista. 

Voit tehdä mutakakkuset 2-3 päivää etukäteen. Kakut ovat hyviä kun niiden antaa vetäytyä vaikkapa jääkaapissa.  

Reseptin löysin täältä: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja