tiistai 5. helmikuuta 2008

Kuningatar-täytekakku


Tällaisia kakkuja tein myös 50-vuotisjuhliin. Välissä kuningatarhilloa, jonka päällä kerros kuningatartuorejuusto&kermavaahtoseosta. Kostukkeena ananastuoremehu. Päällä suklaakuorrutus sekä kermavaahto. Teksti valkosuklaata. Koristeena aito ruusu sokeroituna.

Suklaakuorrutus

1 dl kermaa
150 g tummaa suklaata
1 rkl voita/margariinia

Kiehauta kerma. Lisää paloiteltu suklaa sekä voi. Sekoita hyvin. Anna hieman jäähtyä ja levitä kakun päälle. Kuorrutteen alle kannattaa sipaista ohut kerros hilloa tai marmeladia. Mikäli kuorrute jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä varovasti liedellä. Kuorrutteen voi maustaa aromeilla. Tämä määrä riittää yhden pyöreän kakun päälle, jonka reunoille tulee kerma.

Sokeroidut ruusut

Sivele esim silikonisudilla ruusun terälehtiin kevyesti vaahdotettua valkuisvaahtoa. Ravistele hieman ja ripottele kukkaan sokeria. Anna kuivua pari tuntia. Muista laittaa ruusun varteen esim folio palanen, ennen kuin laitat sen kakun päälle.


Aikaisemmat kommentit:
HERKKUKIRPPU KIRJOITTI 05.02.2008 - 19:14
Herkullista :P
PIIPA KIRJOITTI 06.02.2008 - 16:03
ihana ruusu
EBE KIRJOITTI 06.02.2008 - 17:19
Muhkea kakku ja tosi kiva tuo sokeroitu ruusu :)
TIKKUNEKKU KIRJOITTI 06.02.2008 - 22:49
Niin kaunista ja tyylikästä..
HELI KIRJOITTI 07.02.2008 - 07:59
Tuo ruusu on kyllä kaunis, erikoinen ja näyttävä koriste =)
MERJA KIRJOITTI 07.02.2008 - 12:25
Kiitos. Luonnossa tuo kukka oli vielä nätimpi kuin kuvassa.
EMA KIRJOITTI 24.02.2008 - 16:05
Oot kyllä niin mega hyvä pursottamaan!
KATJA KIRJOITTI 26.02.2008 - 01:28
Aah nyt mä taisin löytää ratkaisun mun suklaa juorutus ongelmaani... Mun suklaa kuorutuksest aei tullut mitään
kun tein hieman erillä ohjeella kun sinulla nappasin sen jostakin blogista. 2dl kermaa ja 200g suklaata sulata miksrossa pariminuuttia .. Ei jähmettyny ollenkaan .. pistin sen jää kaappiin puoleksi tunniksi kun oli jäähtynyt ja ois pitänyt alkaa jähmettyyn niin tulos sama lirun larun .. .. :( ja ei siinä mitään .. Mull akuohukerma teki saman reaktion , kun vatkasin ja vatkasin , ett' olisin saanut pursotettua reunat .. Hätä ratkasuksi tein Suklaamoussen (valmiista pakkauksesta ) ja vanilja kreemin . länttäsin ne yhteen ja pursotin reunalle .. Mahtaa oll aaika öllönmakuista :)
KATJA KIRJOITTI 26.02.2008 - 01:58
voiko tolla samalla tekniikalla tehä mistä tahansa suklaasta kuorutteen ??
MERJA KIRJOITTI 26.02.2008 - 10:29
Katja: Voi käyttää mitä tahansa suklaata. Tämä kuorrutus on pehmeä kuorrutus. Jähmettyy hieman, mutta ei sillai, että kun painat kakkulapion leikatessa että kuorrutus lohkeilisi.
ALOITTELIJA KIRJOITTI 12.03.2009 - 21:16
Saako kysyä hölmön kysymyksen.. :D Miten tuo kuningatartuorejuusto&kermavaahtoseos käytännössä tehdään?
MERJA KIRJOITTI 13.03.2009 - 13:15
Aloittelija: Ei ole lainkaan hölmö kysymys :) Kuningatartuorejuustoa saa kaupasta. Sitä voi ensin notkistaa sekoittamalla. Sitten vatkaat vain kermaa vaahdoksi ja lisää joukkoon. Varmaankin sellainen 200 g sitä juustoa ja kermaa jos vaahdottaa pienen purkin olisi sopiva suhde niille. Sitä voi myös maistella että onko omasta mielestään sopiva.. Joukkoon voi laittaa hieman hilloa tms jos haluaa. Tai kuten minä tässä kakussa, ensin hillokerros ja sitten tämä täytekerros.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja