Kakkukoristeruusut
Minulta kysytään usein neuvoja miten valmistan kakkukoristeruusut. Tässä tulee ohjeet kuvasarjan kera miten se onnistuu minun tyylillä. 


Ruusujen valmistukseen tarvitset: marsipaania/sokerimassaa, tomusokeria & pienen siivilän, palettiveitsi (tai vaikkapa pieni metallinen voiveitsi), hyvän alustan sekä tarvittaessa elintarvikevärejä. Ihan kaikista parhain alusta on silikoninen leivontaalusta. Se on hygieeninen ja helppo puhdistaa. Sekä muutenkin todella hyvä massan työstämiseen. Pastamaiset elintarvikevärit ovat mielestäni parhaimpia. Värjää massa ennen muotoilua vaivaamalla massa hyvin sekaisin väriaineen kanssa. Myös elintarvikkeisiin tarkoitetut kertakäyttöhanskat ovat tarpeen. Koristeiden työstämisessä hygieenisyys on tärkeää ja hanskoja pidettäessä massa ei tartu käsiin. Voit myös kokeilla massaa jossa on puolet marsipaania ja puolet sokerimassaa. Sokerimassakukat kuivuvat nopeammin. 


Tee marsipaanista/sokerimassasta pötkö. Viipaloi se tasakokoisiin paloihin. Pyöritä pallo. Litistä pallo. Ohenna lastaa/sormia apuna käyttäen litistettyä palloa siten, että terälehdestä tulee alhaalta ylöspäin oheneva. Voit käyttää muotoilussa apuna tomusokeria, jos massa on liian löysää tai tarttuu käsiin.


Tee terälehtiä 3-5 kpl, riippuen siitä miten suuren kukasta haluat. Kierrä ensimmäinen lehti rullalle ja käännä hieman reunoja ulospäin. Paina muihin lehtiin peukalolla keskelle painauma ja käännä reunoja ulospäin.


Liitä kevyesti painamalla ensimmäinen lehti kiinni. Jatka ruusun tekemistä siten, että seuraava lehti tulee hieman edellisen lehden päälle.


Voit muokata kukan ulkonäköä työstäessä, taivuttelemalla lehtien reunoja haluamaasi asentoon.


Kun kaikki lehdet on kiinni, leikkaa lastaa tai veitseä apuna käyttäen kukan alta ylimääräinen massa pois.


Anna kukan kuivahtaa huoneenlämmössä, pölyltä suojattuna. Kuitenkin niin, että ilma pääsee ne kuivattamaan hyvin. Kukan pinnan kuivahdettua voit lopuksi laittaa sen pintaan kimalletta. Kimalteita voi ostaa esimerkiksi leivontatarvike-nettikaupoista. Hyvin kuivuneet kukat voi säilyttää kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä.

Hauskoja ruusuntekohetkiä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

AVAIN

Hopeaisen avaimeni
lainaan sulle vierahani
ovelle makujen aarreaittaan
lämpimäisten leivontaan.

Pöytä jo koreana sulla, oi
ystävät kylähän tulla voi!
Onnea herkullista toivottaen
vierailustasi kiittäen,

Merja